Δίκαιη και σοβαρή η πρόταση για τα δικαιώματα των πολιτών της Ε.Ε., λέει η Τερέζα Μέι




Δίκαιο και σοβαρό χαρακτηρίζει το σχέδιό της για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, προσερχόμενη στη δεύτερη μέρα της συνεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σχολιάζοντας τον καθορισμό της τελικής ημερομηνίας μέχρι την οποία οι Ευρωπαίοι πολίτες θα εμπίπτουν στις ευνοϊκές διατάξεις της πρότασής της για το δικαίωμα διαμονής και εγκατάστασης, η Τερέζα Μέι είπε “Χθες το βράδυ, ήμουν στην ευχάριστη θέση να αναφερθώ σε μια πολύ δίκαιη και πολύ σοβαρή προσφορά για τους πολίτες της Ε.Ε. που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και η κυβέρνηση θα υποβάλει πιο λεπτομερείς προτάσεις τη Δευτέρα”.

“Θέλω να καθησυχάσω όλους εκείνους τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι έχουν κάνει τη ζωή τους και έχουν τα σπίτια τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, ότι δεν θα αναγκαστούν να φύγουν, δεν θα δούμε οικογένειες να χωρίζονται.

Αυτή είναι μια δίκαιη και σοβαρή προσφορά. Θέλω να δώσω στους πολίτες της Ε.Ε. που ζουν στη Βρετανία βεβαιότητα σχετικά με το μέλλον τους, αλλά θέλω επίσης να δώσω αυτή τη βεβαιότητα στους Βρετανούς πολίτες που ζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Φυσικά θα υπάρξουν και οι λεπτομέρειες αυτής της ρύθμισης, η οποία θα είναι μέρος της διαπραγματευτικής διαδικασίας, αλλά έχουμε κάνει αυτό που πιστεύω ότι είναι μια πολύ σοβαρή, πολύ δίκαιη προσφορά που θα προσφέρει διαβεβαίωση και εμπιστοσύνη στους πολίτες της ΕΕ που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για το μέλλον,” πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν υποχώρησε υπέρ του δέοντος, η Τερέζα Μέι σημείωσε: “Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική έναρξη στις συνομιλίες στις αρχές της εβδομάδας. Έχουμε θέσει τα θέματα για τα οποία θέλουμε να αρχίσουμε να μιλάμε. – στην αρχή των διαπραγματεύσεων. Έχω πει από την αρχή ότι θέλω τα δικαιώματα των πολιτών να είναι μία από αυτές τις πρώτες διαπραγματεύσεις και θα είναι.

Έχουμε αναδείξει αυτό που πιστεύω ότι είναι μια σοβαρή προσφορά, μια δίκαιη προσφορά που θα δώσει τη διαβεβαίωση στους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ζουν στη Βρετανία, έχουν κάνει τα σπίτια τους, έχουν κάνει τη ζωή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο ότι θα είναι σε θέση να παραμείνουν και να συνεχίσουν να το κάνουν”.

23/06/2017 10:41 – ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίου – Βέλγιο/Βρυξέλλες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: