Οκτώ άμαχοι είναι νεκροί και 28 είναι οι τραυματίες, από την επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ




Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν κι άλλοι τουλάχιστον 28 τραυματίστηκαν από την πρωινή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο κέντρο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, Καμπούλ κατά μιας οχηματοπομπής θωρακισμένων οχημάτων του ΝΑΤΟ.

Τα θύματα είναι πολίτες. Από τους τραυματίες οι 25, είναι επίσης πολίτες, ενώ από την επίθεση καταστράφηκε αριθμός οχημάτων που βρίσκονταν κοντά στο σημείο της επίθεσης, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών υγείας στην Καμπούλ.

Η νατοϊκή στρατιωτική δύναμη, επιβεβαίωσε ότι μεταξύ των τραυματιών είναι τρεις Αμερικανοί. Τα θωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα έπαθαν ελαφρές ζημιές από την επίθεση, ενώ μπορούν να κινηθούν για να επιστρέψουν στη βάση τους.

Οι Ταλιμπάν είχαν απειλήσει για επιθέσεις κατά των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων από την προηγούμενη εβδομάδα

Η πρωινή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο κέντρο της Καμπούλ κατά τεθωρακισμένων οχημάτων του ΝΑΤΟ, πραγματοποιήθηκε μετά τις απειλές των Ταλιμπάν για επιθέσεις κατά ξένων δυνάμεων κατά την εαρινή επίθεσή τους, που άρχισε την προηγούμενη εβδομάδα.

Από την επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον 4 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 22, χωρίς ωστόσο, να έχει διευκρινιστεί αν μεταξύ των θυμάτων ή των τραυματιών υπάρχουν ξένοι στρατιώτες.

Οι νατοϊκοί στρατιώτες που κινούνται εντός της Καμπούλ χρησιμοποιούν θωρακισμένα οχήματα (Mine Resistant Ambush Protected-MRAP) τα οποία φέρονται να έπαθαν ελαφρές ζημιές από το οστικό κύμα της έκρηξης σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ενώ την επίθεση δεν σχολίασε η νατοϊκή δύναμη.

03/05/2017 07:37
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Καμπούλ, Afghanistan

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: