Ο δορυφόρος HELLAS SAT 3/IS μεταφέρεται στο σημείο εκτόξευσης στη Γαλλική Γουιάνα




Αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Νίκαιας στη Γαλλία για τη Γαλλική Γουιάνα, το ειδικό μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου ANTONOV που μεταφέρει το ειδικό κιβώτιο με το δορυφόρο HELLAS SAT 3/IS.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο δορυφόρος HELLAS SAT 3 είναι από τους πιο μεγάλους ευρωπαϊκούς δορυφόρους που κατασκευάστηκαν με την πλατφόρμα TAS 4000 C4. Θα έχει βάρος εκτόξευσης 5,8 τόνους και ηλεκτρική ισχύ 16 KW.

Οι δύο κύριες αποστολές του δορυφόρου θα είναι αφενός η επέκταση των εργασιών της Hellas Sat με του 47 αναμεταδότες Ku και αφετέρου η χρήση του από τον οργανισμό Inmarsat για την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στους επιβάτες των αεροσκαφών που υπερίπτανται της επικράτειας των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μετά την άφιξη του δορυφόρου στη Γαλλική Γουιάνα θα ξεκινήσει από την ARIANESPACE και τη THALES ALENIA SPACE η διαδικασία προετοιμασίας για την εκτόξευση με τον ειδικό γαλλικό πύραυλο/εκτοξευτήρα ARIANE 5.

H εκτόξευση είναι προγραμματισμένη για τις 28 Ιουνίου 2017.

O Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής της HELLAS SAT Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς ευχαρίστησε το Δ.Σ. του Οργανισμού ARABSAT καθώς και τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου για τη έμπρακτη στήριξή τους στο δορυφορικό πρόγραμμα HELLAS SAT.

Επίσης, συνεχάρη την κατασκευάστρια εταιρεία, το Διευθυντή Προγράμματος και τους μηχανικούς της HELLAS SAT που ολοκλήρωσαν την κατασκευή “ενός τόσο πολύπλοκου τεχνικά δορυφόρου εντός του προβλεπόμενου χρόνου”.

“Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω και τον οργανισμό Inmarsat για τη μέχρι σήμερα συνεργασία μας στην από κοινού κατασκευή και εκτόξευση του δορυφόρου, καθώς επίσης και για την εμπιστοσύνη που περιέβαλε την τεχνική ομάδα της HELLAS SAT που θα λειτουργεί το δορυφόρο μετά την εκτόξευση”, ανέφερε.

Εξάλλου, ο Αντιπρόεδρος της κατασκευάστριας εταιρείας του δορυφόρου, Bertrand Maureau είπε ότι ο δορυφόρος HELLAS SAT 3/IS είναι ο τέταρτος δορυφόρος που έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του από την εταιρεία και έχει αποσταλεί στο Διαστημικό Κέντρο της Γαλλικής Γουιάνας, ενώ είναι ο δέκατος τέταρτος δορυφόρος που ολοκληρώνεται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας από την αρχή του χρόνου.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 23/05/2017 20:00

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: