Εβδομος συνεχόμενος τίτλος για τους “ερυθρόλευκους” και στην υδατοσφαίριση ανδρών




Με την απονομή του τροπαίου στον πρωταθλητή Ολυμπιακό, από τον αντιπρόεδρο της ΚΟΕ Γιώργο Κατσαρό, ολοκληρώθηκε η σεζόν στην Α1 υδατοσφαίρισης των Ανδρών. Οι «ερυθρόλευκοι» επιβεβαίωσαν απόλυτα τα προγνωστικά, κατέκτησαν τον πέμπτο συνεχόμενο τίτλο τους (και τέταρτο με το απόλυτο των 27 νικών) και το γιόρτασαν με την… καθιερωμένη βουτιά στην πισίνα του «Πέτρος Καπαγέρωφ», γνωρίζοντας την αποθέωση από τους φιλάθλους τους.

Ο Θοδωρής Βλάχος μετά το ματς και την απονομή ήταν… βρεγμένος και χαμογελαστός. Βρεγμένο έχουμε συνηθίσει να τον βλέπουμε μετά από τόσα τρόπαια με τους «ερυθρόλευκους», το χαμόγελο όμως είναι… πιο σπάνιο. Και όχι, δεν προέρχται (ούτε αυτή τη φορά!) από ικανοποίηση για την απόδοση της ομάδας του. «Στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος επιβάλλεται να χαμογελάς. Όσο κι αν δεν έμεινα ικανοποιημένος από το παιχνίδι μας, γιατί θα ήθελα να παίξουμε καλύτερα, είναι το τέλος ενός μαραθωνίου και ακόμη ένα πρωτάθλημα γι΄ αυτή την ομάδα», υπογράμμισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού και συνέχισε:

«Αυτή η ομάδα έχει καταφέρει πάρα πολλά από το 1992 και μετά, νομίζω ότι σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχει χάσει μόνο πέντε πρωταθλήματα, κάτι που σημαίνει ότι κυριαρχεί απόλυτα. Εγώ προσωπικά έχω ζήσει τις περισσότερες επιτυχίες ως μέλος της ομάδας αυτής και γι΄ αυτό νιώθω, όχι μόνο συγκινημένος, αλλά και περήφανος γιατί είμαι κομμάτι της ιστορίας αυτού του συλλόγου».

Ο Βαγγέλης Δελακάς έφτασε με το φετινό τα έντεκα πρωταθλήματα στην καριέρα του με τον Ολυμπιακό, του οποίου την τελευταία διετία είναι αρχηγός. Διαβεβαιώνει δε ότι «ποτέ δεν… βαριέσαι να σηκώνεις το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό. Είναι ιδιαίτερη τιμή που είμαι αρχηγός σε αυτή την ομάδα και εύχομαι να σηκώσω ακόμη περισσότερα τρόπαια. Η γλύκα είναι τεράστια, δεν μπορείς ποτέ να χορτάσεις. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια σε συμπαίκτες, προπονητές και διοίκηση για όλη την πορεία της ομάδας μέχρι στιγμής».

Ο έμπειρος αμυντικός υπογράμμισε ότι οι τίτλοι δεν έρχονται χωρίς προσπάθεια: «Η Βουλιαγμένη είναι πολύ δυνατός αντίπαλος, αλλά το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς. Αν δίνουμε το 100% και έχουμε συγκέντρωση, νομίζω πως κερδίζουμε με διαφορά 3-4 γκολ. Δεν είναι κακή ομάδα η Βουλιαγμένη, μην τη μειώνουμε, απλά εμείς είμαστε καλύτεροι τα τελευταία χρόνια».

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε σήμερα τον πρώτο από τους τρεις τίτλους που διεκδικεί μέσα στο Μάιο και ο Δελακάς ξεκαθαρίζει: «Γιορτάζουμε μέχρι αύριο το πολύ, γιατί έχουμε ακόμη δύο στοχους που τους θέλουμε πολύ: το Κύπελλο και το πρώτο παιχνίδι (σ.σ. του final-6 του Champions League) με τη Γιουγκ. Μόνο το πρώτο παιχνίδι, όλη μας η συγκέντρωση πρέπει να είναι εκεί, δεν σκεφτόμαστε παρακάτω».

Από τα νέα πρόσωπα στο φετινό Ολυμπιακό, ο Αλμπερτ Εσπανιόλ δεν είναι… άμαθος σε τίτλους, αφού έχει κατακτήσει αρκετούς στην πατρίδα του με το σκουφάκι της Μπαρτσελονέτα. Ο Ισπανός περιφερειακός δήλωσε χαρούμενος για την κατάκτηση του πρώτου εν Ελλάδι τίτλου του κι επισήμανε: «Βεβαίως περίμεναμε να το κερδίσουμε, αλλά δεν είναι ποτέ εύκολο. Ακόμη κι όταν είσαι η καλύτερη ομάδα, το φαβορί, πρέπει να το δείξεις στο νερό. Ήταν λοιπόν πολύ σημαντικό για εμάς να κατακτήσουμε τον τίτλο. Νικήσαμε 3-0 τη Βουλιαγμένη, που είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, και τώρα επικεντρωνόμαστε πρώτα στο κύπελλο Ελλάδας και μετά στο final-6. Φυσικά το Champions League είναι πάντα στο μυαλό μας, από το ξεκίνημα της σεζόν, αλλά πρώτα πρέπει να παίξουμε στο Κύπελλο και μετά θα εστιάσουμε στο final-6.

Γιάννης Δημητρόγλου, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: