Απελευθέρωση πάστορα ζήτησε ο Τραμπ από Ερντογάν: Δεν τέθηκε θέμα για διώξεις




Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, αναφερόμενος με γραπτή δήλωση στην χθεσινή συνάντηση των προέδρων Τραμπ και Ερντογάν, επισημαίνει ότι συζήτησαν το πώς θα ενδυναμώσουν περαιτέρω την βαθιά και πολύπλευρη σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας.

«Ο πρόεδρος Τραμπ επαναβεβαίωσε τη δέσμευση των ΗΠΑ στην ασφάλεια της ΝΑΤΟϊκής μας συμμάχου Τουρκίας και την ανάγκη να εργαστούν (οι δύο χώρες) μαζί για να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατία σε όλες της τις μορφές».

Η γραπτή δήλωση αναφέρει επίσης ότι ο Πρόεδρος Τραμπ ήγειρε στο συνομιλητή του το θέμα της φυλάκισης του πάστορα Andrew Brunson και ζήτησε από την τουρκική κυβέρνηση να τον επιστρέψει γρήγορα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τέλος, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε στον Τούρκο ομόλογό του ότι προσβλέπει να τον δει εκ νέου την επόμενη εβδομάδα, στη διάρκεια της επικείμενης διεθνούς περιοδείας του.

Ο πάστορας Μπράνσον που ζει στην Τουρκία για 23 χρόνια συνελήφθη στη Σμύρνη τον περασμένο Οκτώβριο και κρατήθηκε για δύο μήνες χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες. Στη συνέχεια το Δεκέμβριο, οι αρχές τον κατηγόρησαν για ενίσχυση ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης και παρότι δεν παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο οποιαδήποτε στοιχεία, παραμένει σε κράτηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του τηλεοπτικού σταθμού των Ευαγγελιστών CBN (που πλέκει το εγκώμιο του προέδρου Τραμπ και του αντιπροέδρου Πενς ως υπερασπιστών του Χριστιανισμού και της θρησκευτικής ελευθερίας), στη χθεσινή συζήτηση ο πρόεδρος Τραμπ ήταν αυτός που ήγειρε αρχικά το θέμα με τον Τούρκο πρόεδρο, ακολούθησε ο αντιπρόεδρος Πενς και επανήλθε ο Ντόναλντ Τραμπ. Δεν υπάρχουν πληροφορίες αναφορικά με την αντίδραση του Τούρκου προέδρου.

Να σημειωθεί ότι δεν προκύπτει από τις ενημερώσεις Αμερικανών επισήμων ότι από μέρους του προέδρου Τραμπ ηγέρθη θέμα για τις μαζικές συλλήψεις και διώξεις πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης Ερντογάν, ή το θέμα των θρησκευτικών ελευθεριών στην Τουρκία και το αίτημα για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης που ετίθετο σε κάθε υψηλού επιπέδου αμερικανο-τουρκική συνάντηση.

Βίαιη επίθεση εναντίον Κούρδων από Τούρκους μπάτσους: Εννέα συλλήψεις, δύο σοβαρά τραυματίες

Δεν συμφωνώ… Ο Ερντογάν δεν πήρε τίποτα και έφυγε από τον Λευκό Οίκο με κομμένα τα φτερά

ΚΥΠΕ – Αποστόλης Ζουπανιώτης – ΗΠΑ/ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 17/05/2017 08:24

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: