Μακριά από προσωπικές επιλογές και όρους να επιλεγεί ο υποψήφιος του ενδιάμεσου, τονίζει ο Σιζόπουλος




Μακριά από προσωπικές επιλογές, προαπαιτούμενα και όρους, τα πέντε κόμματα του ενδιάμεσου χώρου θα πρέπει να αντιληφθούν την ανάγκη και κοινό υποψήφιο, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, ενόψει της συνάντησης των προέδρων των πέντε κομμάτων τη Δευτέρα 24 Απριλίου.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τις οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, και κληθείς να σχολιάσει τα τεκταινόμενα στον ενδιάμεσο χώρο με αφορμή τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου τη Δευτέρα, ο Μαρίνος Σιζόπουλος είπε ότι η απόφαση του Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη για καθορισμό του σώματος την ίδια μέρα και ώρα με την από ημερών προγραμματισμένη συνάντηση των κομμάτων του ενδιάμεσου, ήταν ατυχής.

Ως εκ τούτου, πρόσθεσε ο κ. Σιζόπουλος, τα κόμματα αποφάσισαν ότι θα μετακινηθεί η συνάντηση την ίδια μέρα μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, ούτως ώστε το ζήτημα του υποψηφίου για τις Προεδρικές Εκλογές να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Ερωτηθείς αν υπήρξε κάποιου είδους συνεννόηση μεταξύ κάποιων κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου πριν την συνάντηση των πέντε της Δευτέρας, ο Μαρίνος Σιζόπουλος απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας πως ο στόχος δεν είναι να υπάρξουν διμερείς και τριμερείς παρασκηνιακές συναντήσεις και διαβουλεύσεις αλλά να υπάρχει μια ειλικρινής και ταυτόχρονη ανταλλαγή απόψεων των πέντε κομμάτων σε μια προσπάθεια να υπάρξει μια θετική ολοκλήρωσης αυτής της προσπάθειας σύντομα.

“Η ειλικρίνεια, το ήθος και η εντιμότητα σε αυτή τη διαδικασία προέχουν και είναι πάρα πολύ σημαντικά και ότι θα πρέπει στο τέλος μακριά από προσωπικές επιλογές ή προαπαιτούμενα και όρους, όλοι να αντιληφθούμε ότι έχουμε μια τεράστια ευθύνη έναντι μιας μεγάλης μερίδας πολιτών, η οποία ουσιαστικά προκρίνει και υιοθετεί τη συνεργασία των 5 κομμάτων ενόψει των προσεχών Προεδρικών Εκλογών”, είπε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Κληθείς να δώσει εκτίμηση κατά πόσον η προσπάθεια για κατάληξη σε ένα υποψήφιο θα είναι επιτυχής, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως αισιοδοξία και προϋποθέσεις υπάρχουν, αρκεί όπως σημείωσε, όλοι να λειτουργήσουν στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό με υπευθυνότητα και σύνεση. “Τα πάντα θα κριθούν στη συνάντηση και εκεί ακριβώς θα διαφανεί αν υπάρχει η προοπτική ή όχι”, κατέληξε.

19/04/2017 13:22 – ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: