Οι Μακρόν, είναι ένα διόλου συνηθισμένο ζευγάρι με μια γοητευτική ιστορία: Ο μαθητής και η δασκάλα




Ασυνήθιστο love story ενός μαθητή με την καθηγήτριά του, ρομαντικό ντουέτο σε απόσταση αναπνοής από την εξουσία, φιλί μπροστά στις κάμερες το βράδυ του πρώτου γύρου: η Μπριζίτ και ο Εμμανουέλ Μακρόν έγιναν οι νέοι σταρ των εντύπων που ασχολούνται με τις διασημότητες ενώ γοητεύουν στο εξωτερικό.

Το βράδυ της Κυριακής, μετά την ανακοίνωση της πρόκρισής του στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο 39χρονος κεντρώος υποψήφιος ανεβαίνει στο βάθρο μπροστά στους οπαδούς του, χέρι χέρι με τη γυναίκα του, την Μπριζίτ, μια κομψή λεπτή ξανθιά με μπλε μάτια, 63 ετών.

Αν και οι Γάλλοι είναι ήδη εξοικειωμένοι με το ζεύγος Μακρόν, που βρίσκεται τακτικά στα πρωτοσέλιδα των περιοδικών για τις διασημότητες, ο διεθνής Τύπος αντιμετωπίζει από την πλευρά του με περιέργεια αυτό το εκτός προδιαγραφών ζευγάρι που βρίσκεται στις πύλες της εξουσίας.

Για την Μελίσα Μπελ, ανταποκρίτρια του CNN στο Παρίσι, «αυτό που παθιάζει τους Αμερικανούς είναι η ιστορία αγάπης». Για τη δημοφιλή βρετανική εφημερίδα Daily Mail, είναι μάλιστα «η ιστορία αγάπης του αιώνα». «Ένα κούγκαρ στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων;» αναρωτιέται λιγότερο κομψά η βρετανική εφημερίδα The Times, ενώ η γερμανική ταμπλόιντ Bild αναφωνεί στην πρώτη σελίδα της: «Είναι 24 χρόνια μικρότερή του! Πώς λειτουργεί ένα τέτοιο ζευγάρι;»

Πίσω απ’ αυτή τη διαφορά ηλικίας –η ίδια που χωρίζει τον 70χρονο αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ από τη 47χρονη σύζυγό του Μελάνια– κρύβεται ένα διόλου συμβατικό ρομάντσο που δίνει στον Μακρόν αίγλη αντικομφορμιστή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: