Η έρευνα της Grant Thornton δείχνει ότι είναι σταθερή αξία το MEGA: Τέλος Απριλίου οι εξελίξεις




Στο τέλος  Απριλίου αναμένεται η οριστικά κατάθεση του επιχειρηματικού σχεδίου για τη διάσωση του MEGA, αποκαλύπτουν στην ιστοσελίδα τους οι ΤΥΠΟΛΟΓΙΕΣ της εφημερίδας ΠΑΡΟΝ.

Η κατάθεση θα γίνει από την εταιρεία Grant Thornton, ενώπιον των τραπεζών και των μετόχων, οι βασικές όμως κατευθύνσεις έχουν διατυπωθεί , όπως η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και η επιμήκυνση υποχρεώσεων.

Στα θετικά της Τηλέτυπος προσμετρώνται το brand του καναλιού και η υψηλή αξίας ταινιοθήκη  και η στελέχωση, αφού μεγάλο μέρος των εργαζομένων προσέρχεται στην εργασία του αν και είναι  απλήρωτο εδώ και 10 μήνες .

Επιπλέον σημαντικός παράγοντας είναι η συσσώρευση απαιτήσεων που προσεγγίζουν τα 40 εκατ. ευρώ από διαφημιστικές  εταιρείες -πελάτες της Τηλέτυπος. Το κοινοπρακτικό δάνειο περιορίστηκε στα 80 εκατ. ευρώ και η εικόνα της εταιρείας είναι πιο καθαρή αφού μέσα σε ένα χρόνο αποπληρώθηκαν 20 εκατ. ευρώ στους λογαριασμών των factors και 18 εκατ. ευρώ σε κεφάλαιο και τόκους με επιτόκιο 9%.

Η διαφορά του επιτοκίου της αγοράς (3%) αντιστοιχεί στα 3/4 της μηνιαίας μισθοδοσίας του MEGA.

Η Ανάσταση ζωντανά από το MEGA

Να μεταδώσουν ζωντανά τη λειτουργία της Ανάστασης αποφάσισαν οι τεχνικοί στο MEGA. Αν και απλήρωτοι επί 10 μήνες, έκριναν πως δεν πρέπει να χαλάσουν την παράδοση και έτσι η Ανάσταση του Κυρίου θα μεταδοθεί και από το MEGA αυτή την Κυριακή.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: