ΔΗΚΟ: Η πολιτική υποχωρήσεων προκαλεί περαιτέρω αποθράσυνση της τουρκικής πλευράς




“Ελάχιστες ή ακόμα και καμία προοπτική για ουσιαστική διαπραγμάτευση στο κυπριακό, αφήνει η απειλητική συμπεριφορά της τουρκικής πλευράς και οι εκβιασμοί του κατοχικού ηγέτη, για να παρεμποδιστεί η άσκηση του κυριαρχικού δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας για την εκμετάλλευση της ΑOZ”, αναφέρει το ΔΗΚΟ.

“Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι η πολιτική των υποχωρήσεων και του κατευνασμού, όχι μόνο δεν παράγει θετικό αποτέλεσμα, αλλά αποθρασύνει περαιτέρω την τουρκική πλευρά και εντείνει την αδιαλλαξία της.

“Όσο η τουρκική πλευρά παίρνει, τόσο περισσότερο απαιτεί. Αναφορικά με την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, το Δημοκρατικό Κόμμα τονίζει την κατηγορηματική του διαφωνία με την πρόταση να αναλάβει ο κ. Άιντα, ρόλο, που θα του επιτρέπει να καταθέτει «γεφυρωτικές προτάσεις».

“Σε τέτοια περίπτωση κινδυνεύουμε να βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση, ως Ελληνοκυπριακή πλευρά, να κληθούμε να απορρίψουμε προτάσεις των Ηνωμένων Εθνών και αυτό θα προκαλέσει άσκηση πιέσεων στην πλευρά μας.

“Το Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζει έντονη ανησυχία, ότι η Τουρκία θα πετύχει για ακόμα μια φορά να μη συζητά την Ασφάλεια, την αποχώρηση του στρατού και την κατάργηση των εγγυήσεων και για μια ακόμα φορά θα συζητάμε μόνο διακυβέρνηση.

“Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει Εθνικό Συμβούλιο, τουλάχιστον πριν την επόμενη του συνάντηση του με τον κατοχικό ηγέτη”, καταλήγει.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 12/04/2017 12:28

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: