‘Αθλια τοποθέτηση Ακιντζί: Κατηγορεί την κυπριακή Βουλή για προώθηση της Ένωσης




Άθλια παρέμβαση του κατοχικού ηγέτη στις υποθέσεις ης Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελεί η δήλωση του μέσω Twitter για την απόφαση της Κυπριακής Βουλής να εορτάζεται η επέτειος του Ενωτικού Δημοψηφίσματος.

Ισχυρίζεται ότι αποτελεί σοβαρό πλήγμα στις διαπραγματεύσεις η απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων για να εορτάζεται στα σχολεία το ενωτικό δημοψήφισμα του 1950.

Σε ανάρτηση του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο κ. Ακιντζί αναφέρει ότι : “Η απόφαση της ε/κ βουλής να εορτάζεται στα σχολεία το ενωτικό δημοψήφισμα του 1950 αποτελεί σοβαρό πλήγμα στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού. Κατηγορηματικά εκφράζω την αντίθεσή μου και καταδικάζω την απόφαση αυτή”.

Συνεχίζοντας ο κατοχικός ηγέτης αναφέρει ότι “αυτό που πρέπει να κάνει ο κ. Αναστασιάδης είναι να εκφράσει την ξεκάθαρη αντίθεση του στην απόφαση αυτή και το ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ, ως τα κόμματα που εκφράζουν τη στήριξη τους για ομόσπονδη λύση του Κυπριακού, μαζί να προβούν στις προσπάθειες που χρειάζεται για να ακυρωθεί η απόφαση”.

Η δήλωση του Ακιντζί για τον κ. Αναστασιάδη, το ΑΚΕΛ και τον ΔΗΣΥ αποτελεί προσβολή για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα δύο μεγάλα κόμματα του νησιού, που σε επίπεδο ηγεσιών υποστηρίζουν την “όποια λύση” στο Κυπριακό. Είναι φανερό ότι για μία ακόμα φορά ο κατοχικός ηγέτης θέλει να δείξει ότι τους καθοδηγεί…

Καταδίκη από το Εθνικό

Το Εθνικό Συμβούλιο, με ομόφωνη δήλωσή του, “καταδικάζει την εσκεμμένη διαστρέβλωση, εντός της τουρκοκυπριακής κοινότητας, περί επαναφοράς από την ελληνοκυπριακή πλευρά της πολιτικής της `Ενωσης”, υπογραμμίζοντας πως “τέτοιο θέμα ούτε τέθηκε, ούτε πρόκειται ποτέ να τεθεί, όπως και δεν τίθεται θέμα αποδοχής της οποιασδήποτε μορφής λύσης που οδηγεί στη διχοτόμηση”.

Με την ομόφωνη δήλωση, που εκδόθηκε μετά τη σημερινή συνεδρία του Σώματος, “το Εθνικό Συμβούλιο επαναλαμβάνει ότι η επιδιωκόμενη λύση βασίζεται στα σχετικά ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης και αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, όπως και στις κατά καιρούς ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου”.

Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΗΓΕΤΗ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: