Περδίκης: Απαράδεκτη η απαίτηση Ακιντζί για απόσυρση αναφοράς ενωτικού δημοψηφίσματος




Εξαιρετικά προκλητική η απαίτηση που θέτει ο Μουσταφά Ακιντζί να αποσυρθεί από τους κανονισμούς λειτουργίας των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης η διάταξη για αναφορά στο ενωτικό δημοψήφισμα, την οποία περιέλαβε η Βουλή εγκρίνοντας τους κανονισμούς, ώστε να επαναρχίσει ο διάλογος, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων–Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, προσθέτοντας ότι η απαίτηση αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Σε δήλωση στη Βουλή σχολιάζοντας την απαίτηση Ακιντζί να αποσυρθεί η διάταξη στους κανονισμούς που ενέκρινε η Βουλή, ο κ. Περδίκης είπε πως πρόκειται για μικρή αναφορά στη 15η Ιανουαρίου 1950.

Ο κ. Περδίκης, επανέλαβε ότι είναι προκλητική η απαίτηση του κ. Ακιντζί, προσθέτοντας ότι επιτέλους πρέπει να χαμηλώσουν οι τόνοι και στο εσωτερικό μέτωπο, όσο και από την πλευρά της Τουρκίας και της τ/κ ηγεσίας.

Ανέφερε ότι τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ευθύνη να απευθυνθούν στην Τουρκία και προς τον κ. Ακιντζί και να τους καλέσουν να χαμηλώσουν τους τόνους, επειδή με την ένταση που δημιουργούν δεν μπορεί να βρεθεί λύση στο ζήτημα που δημιουργήθηκε.

Ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι θέτει το ζήτημα κατά τον τρόπο που το έθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι “για να συζητήσουμε για ενέργειες που προκαλούν αντιδράσεις στις κοινότητες, πρέπει πρώτα να τεθεί στο τραπέζι η σημαία στον Πενταδάκτυλο, να τεθούν οι πανηγυρισμοί στα Κόκκινα και στις 20 Ιουλίου και τις 14 Νοεμβρίου για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους και όλες οι προκλητικές ενέργειες των Τούρκων και των Τ/κ και μαζί να συζητήσουμε και θέματα που θέλουν να θέσουν οι ίδιοι, τα οποία θεωρούν ότι τους πικραίνουν ή τους δημιουργούν αισθήματα φοβίας”.

“Ολα στο ίδιο τραπέζι για να υπάρξει εξομάλυνση αυτών των καταστάσεων”, συνέχισε προσθέτοντας “αλλά να απαιτούν να αποσυρθεί απόφαση της Βουλής πριν πάνε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, είναι εξαιρετικά προκλητικό και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό”.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 15/02/2017 15:45

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: