Οικολόγοι: Η πρόκληση Ακιντζί είναι αφόρητη, ο εγκάθετος του Σουλτάνου προσβάλλει τη Βουλή




“Μετά την προσωπική επίθεση κατά του προέδρου Αναστασιαδη, ο κ. Ακιντζί στρέφεται κατά της Βουλής των Αντιπροσώπων με ειρωνικές και απαξιωτικές αναφορές που δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες”, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι.

“Κατηγορεί τη Βουλή ότι τάχα παρασύρθηκε και έγινε ουρά του ΕΛΑΜ. Αυτός που είναι αποδεδειγμένα η ουρά του φασιστικού καθεστώτος του Ερντογάν έχει το θράσος να κρίνει άλλους για τις αποφάσεις τους; Αυτοί που δυστυχώς με τη στάση τους, επιτρέπουν στον κ. Ακιντζί να επιτίθεται κατά της κυπριακής βουλής, αυτοί που του μεταφέρουν τα πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου για να μπορεί να αξιοποιεί εις βάρος του Προέδρου τις τοποθετήσεις τους, οφείλουν να ενημερώσουν τον κ. Ακιντζί ότι την ίδια μέρα που ψηφίστηκε η πολύκροτη τροπολογία η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε καθολικά άλλη τροπολογία του ΕΛΑΜ που αφορούσε την προστασία των μουσουλμανικών μνημείων.

‘Η εγκατάλειψη στη φθορά των θρησκευτικών μνημείων των χριστιανών, η ανοχή της βεβήλωσης και της καταστροφής είναι επίσημη πολιτική του ψευδοκράτους του οποίου προΐσταται ο κ. Ακιντζί. Αν είναι κάποιος που ακολουθεί εθνικιστική πολιτική και φασιστικά ιδανικά είναι ο κ. Ακιντζί κι όχι η κυπριακή Βουλή.

“Απομένει αυτό να γίνει αντιληπτό στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και σε μερίδα της κυπριακής πολιτικής ηγεσίας. Η πρόσφατη κρίση έχει φανερώσει πλέον πέραν πάσης αμφιβολίας το πραγματικό πρόσωπο του Ακιντζί.
Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών σημειώνουμε ότι η κρίση που προέκυψε με αφορμή τη γνωστή απόφαση της Βουλής δεν μπορεί να ξεπεραστεί με μονομερή μέτρα, όπως αυτά που προτείνει ο ΔΗΣΥ.

“Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να επιφέρουν επιπλέον προβλήματα και ένταση.

“Επαναλαμβάνουμε ότι θέματα που αφορούν τη ψυχολογία των δύο κοινοτήτων πρέπει να μπουν σ` ένα συμφωνημένο πλαίσιο δηλαδή μέσα από μια επιτροπή συμφιλίωσης, να καταγραφούν οι συμπεριφορές και οι πρακτικές που πρέπει να αποφεύγονται και να συμφωνηθεί από τους δύο ηγέτες και τα πολιτικά κόμματα να καταβληθεί προσπάθεια να ομαλοποιηθούν αυτές οι διαφορές”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 19/02/2017 10:36

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: