Αλληλεγγύη: Η θεατρική παράσταση Αναστασιάδη – Ακιντζί συνεχίζεται από τον Σεπτέμβριο του 2016




“Η θεατρική παράσταση-σίριαλ που έκανε πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο του 2016 στην Νέα Υόρκη με τον Ακιντζί να «αγκρίζεται» γιατί δεν ανακοινώθηκε και από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ο οδικός χάρτης που επέβαλε η Τουρκία και δυστυχώς ακολουθείται κατά γράμμα, συνεχίζεται με νέο επεισόδιο την αποχώρηση του Ακιντζί για την «Ένωση»”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλληλεγγύη.

“Η δική μας εκτίμηση είναι πως απλώς αποσκοπείται και από τις δύο πλευρές να «πλασαριστεί» στον Κυπριακό Ελληνισμό η αποδοχή της εκ Περιτροπής Προεδρίας και της παραμονής των στρατευμάτων και των εγγυήσεων. Ο Ακιντζί ξέρει πολύ καλά ότι δεν μπορεί να τον βλάψει μια ιστορική αναφορά σε ένα πραγματικό γεγονός που το καταγράφουν όλα τα σοβαρά συγγράμματα της ιστορίας της Κύπρου, τόσο στην Κύπρο, όσο και παγκοσμίως.

“Ο Ακιντζί παίζει τον ρόλο που του ανατέθηκε για να πεισθεί ο Κυπριακός Ελληνισμός να συγκατανεύσει στην διατήρηση των εγγυήσεων, στην παραμονή στρατευμάτων και στην εκ περιτροπής προεδρίας αφού «τι να κάνουμε για όλα φταίει η Ένωση και όσοι αγωνίστηκαν γι αυτήν, τώρα πρέπει να πληρώσουμε». Προσπαθούν, φορτώνοντας ενοχές στον λαό, να τον κάνουν να αποδέχεται τα πάντα και να ντρέπεται για αυτό που είναι.

“Το επόμενο «άγκρισμα» του Ακιντζί και οι ικεσίες των ημετέρων λυσσολυσικών να επιστρέψει στις συνομιλίες θα απολήξει σε αποδοχή των 4 βασικών ελευθεριών για τους Τούρκους πολίτες.

“Ήδη η Άγκυρα επιδιώκει να συζητήσει το θέμα κατευθείαν με την Ευρωπαϊκή Ένωση παρακάμπτοντας την «εκλιπούσα» Κυπριακή Δημοκρατία.

“Καλούμε το λαό να αντισταθεί. Όσοι κυβερνούν και διαπραγματεύονται παραδίδοντας σταδιακά τα πάντα στον κατακτητή, πρέπει να φύγουν το συντομότερο. Ο λαός δεν θα ξεγελαστεί αν και πάλι αρχίσουν τις πολεμικές ιαχές και τους πατριωτισμούς.

“Ο λαλίστατος Ακιντζί «κάρφωσε» τον Άντρο Κυπριανού, (σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες), ότι πιέζει τον Νίκο Αναστασιάδη να αποδεχθεί την εκ περιτροπής προεδρία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Άντρος Κυπριανού αποκάλυψε σε Τουρκοκύπριους κομματικούς συνομιλητές του, ότι αυτό πράττει και στο εθνικό συμβούλιο. Ιδού λοιπόν ένας εκ των προκαλούντων διαρροές, σύμφωνα πάντα τις με δημοσιευθείσες πληροφορίες”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 19/02/2017 11:42

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: