Ο Πούτιν επέβαλε στον Ερντογάν να αποδεχθεί την παραμονή του Προέδρου Άσαντ στη Συρία




Η Τουρκία δεν μπορεί πλέον να επιμείνει σε επίλυση της διένεξης στη Συρία χωρίς την εμπλοκή του πρόεδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, καθώς η κατάσταση στο πεδίο έχει αλλάξει δραματικά, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μεχμέτ Σιμσέκ.

“Όσον αφορά τη θέση μας για τον Άσαντ, νομίζουμε πως για την οδύνη του συριακού λαού και τις τραγωδίες, η ευθύνη βαραίνει ευθέως τον Άσαντ. Αλλά θα πρέπει να είμαστε πραγματιστές, ρεαλιστές”, δήλωσε ο Σιμσέκ σε μια συζήτηση για τη Συρία και το Ιράκ που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

“Τα γεγονότα στο πεδίο έχουν αλλάξει δραματικά, άρα η Τουρκία δεν μπορεί πλέον να επιμείνει σε μια διευθέτηση χωρίς τον Άσαντ, δεν είναι ρεαλιστικό”, είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες την αλλαγή της τουρκικής πολιτικής έναντι της Συρίας και ειδικά του προέδρου Άσαντ, επέβαλε ο ηγέτης της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στον Ταγίπ Ερντογάν. Πρόκειται για μία άνευ προηγουμένου αλλαγή στάση της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία προκάλεσε την κρίση στη Συρία με αποτέλεσμα να σκοτωθούν χιλιάδες άνθρωποι και να προσφυγοποιηθούν 3 και πλέον εκατομμύρια.

Πληροφορίες από MIGNATIOU.COM, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
20/01/2017 14:25, Νταβός, Switzerland

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Πέντε τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν σήμερα σε επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο που πραγματοποίησαν μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή Σουφλανίγια κοντά στην πόλη αλ-Μπαμπ στη βόρεια Συρία, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο τουρκικός στρατός.

Ο τουρκικός στρατός και οι σύροι αντάρτες εξαπέλυσαν επιχείρηση τον Αύγουστο προκειμένου να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές από την περιοχή των συνόρων και πολιορκούν εδώ και εβδομάδες την υπό τον έλεγχο του ΙΚ πόλη αλ-Μπαμπ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-Sputnik
20/01/2017 16:11, Κωνσταντινούπολη, Turkey

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: