«Αθήνα ΘΕΑ»: Οι Αθηναίοι φωτογραφίζουν τη θέα της πόλης




Το κάλεσμα της εικαστικού Γιάννας Ανδρεάδη στους Αθηναίους να φωτογραφήσουν τη θέα της πόλης μέσα από το παράθυρό τους, ξεκίνησε από το facebook πριν τρία χρόνια.

Στο συμμετοχικό αυτό έργο που προτείνει να ανακαλύψουμε την Αθήνα μέσα από χιλιάδες παράθυρα, συγκεντρώθηκαν 10.000 φωτογραφίες, έχουν δημοσιευτεί 1840 λήψεις στην ιστοσελίδα του πρότζεκτ, έχει πραγματοποιηθεί έκθεση στη Cite de l’Architecture et du Patrimoine του Παρισιού και από τις 7/12 εκτίθεται μια επιλογή 110 φωτογραφιών στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς.

Η έκθεση συμπληρώνεται με προβολές 400 εικόνων από 500 συμμετέχοντες και αναδεικνύει τον πλούτο και την ποίηση της Αθήνας. To πρότζεκτ «Αθήνα ΘΕΑ» καλύπτει όλο το πολεοδομικό συγκρότημα των Αθηνών, που περιβάλλεται από το όρος Αιγάλεω, την Πάρνηθα, την Πεντέλη, τον Υμηττό και το Σαρωνικό κόλπο. Σε αυτή τη συλλογική καταγραφή ανακαλύπτουμε την καθημερινή Αθήνα στις γειτονιές, αλλά και τα αρχαιολογικά μνημεία με νέα οπτική γωνία, απρόσμενες όψεις που δημιουργούν μια νέα καταγραφή της πόλης και συμπληρώνουν ένα ανεξάντλητο μωσαϊκό, όπου ο καθένας είναι ταυτόχρονα συνδημιουργός αλλά και θεατής.

Με την ευκαιρία της έκθεσης κυκλοφορεί το βιβλίο ΑΘΗΝΑ ΘΕΑ / Fenetres sur Athenes από τις εκδόσεις ‘Αγρα με 180 φωτογραφίες και κείμενα των Jean-Christophe Bailly, Aude Mathe, Γιάννη Τσιώμη και Ντένη Ζαχαρόπουλου.

Διάρκεια έκθεσης έως 29/1/2017

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: