Θερμά συγχαρητήρια από Ντουτέρτε σε Τραμπ: Προσβλέπει σε στενή συνεργασία




Ο πρόεδρος των Φιλιππινών Ροντρίγκο Ντουτέρτε εξέφρασε “θερμά συγχαρητήρια” στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ και προσβλέπει να εργαστεί μαζί του για την προαγωγή των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε σήμερα o υπουργός αρμόδιος για την επικοινωνία του προέδρου Μάρτιν Άνταναρ.

Ο Ντουτέρτε που εξέφραζε σχεδόν καθημερινά την οργή του με τη διακυβέρνηση Ομπάμα και είχε απειλήσει επανειλημμένα να θέσει τέρμα σε μια από τις πιο σημαντικές συμμαχίες της Ουάσινγκτον στην Ασία, χαιρέτισε την επιτυχία του δημοκρατικού συστήματος των ΗΠΑ και τον αμερικανικό τρόπο ζωής, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Ντουτέρτε “προσβλέπει στη συνεργασία με την επερχόμενη κυβέρνηση για την προαγωγή των σχέσεων Φιλιππινών-ΗΠΑ που εδράζονται στον αμοιβαίο σεβασμό, στο αμοιβαίο όφελος και στην κοινή δέσμευση στα δημοκρατικά ιδεώδη και στην κυριαρχία του κράτους δικαίου”, τόνισε ο ‘Ανταναρ.

Συγχαρητήρια και από Μαλαισία

Παράλληλα ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ συνεχάρη τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ λέγοντας πως ο Ρεπουμπλικανός νικητής των αμερικανικών προεδρικών εκλογών είχε απήχηση στους Αμερικανούς που ήθελαν να δουν τις Ηνωμένες Πολιτείες να αναμειγνύονται λιγότερο στο εξωτερικό.

“Η απήχηση που είχε στους Αμερικανούς που έχουν αφεθεί πίσω –εκείνους που θέλουν να δουν την κυβέρνησή τους να εστιάζει περισσότερο στα συμφέροντα και στην ευημερία τους και να εμπλέκεται λιγότερο σε ξένες επεμβάσεις που αποδείχθηκε ότι είναι εναντίον των συμφερόντων των ΗΠΑ– οδήγησε στο να κερδίσει ο Τραμπ τον Λευκό Οίκο”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Νατζίμπ.

Ο Νατζίμπ είπε ότι προσβλέπει σε μια συνέχιση της εταιρικής σχέσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες υπό την προεδρία του Τραμπ.

09/11/2016 11:33
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: