Ο Ερντογάν ματώνει την Τουρκία: Οκτώ νεκροί, πάνω από 100 τραυματίες στο Ντιγιάρμπακιρ




Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από εκατό τραυματίστηκαν σε επίθεση που σημειώθηκε σήμερα με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον κτιρίου της αστυνομίας στο Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, αποδίδοντας την ευθύνη στους κούρδους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).

“Μέχρι τώρα υπάρχουν οκτώ νεκροί, ανάμεσά τους δύο αστυνομικοί”, δήλωσε ο Γιλντιρίμ και πρόσθεσε ότι το ΡΚΚ ‘έδειξε ξανά το ύπουλο πρόσωπό του. Ανατίναξαν ένα όχημα γεμάτο από εκρηκτικά”. Η επίθεση αυτή σημειώθηκε μετά τη σύλληψη αρκετών φιλοκούρδων βουλευτών.

Νωρίτερα υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Μπεκίρ Μποζντάγκ είχε δηλώσει ότι πολίτες και αστυνομικοί περιλαμβάνονται ανάμεσα στους νεκρούς από την σημερινή έκρηξη στο Ντιγιάρμπακιρ. Αρχικά , οι πληροφορίες και οι επίσημες δηλώσεις αναφέρονταν σε έναν νεκρό, ενώ οι τραυματίες φαίνεται να έχουν ξεπεράσει τους 40, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες.

http://mignatiou.com/2016/11/emfilios-ke-chaos-stin-tourkia-ekrixi-sto-ntigiarmpakir-enas-nekros-polli-travmaties/

http://mignatiou.com/2016/11/sto-rkk-epirriptoun-tin-efthini-gia-ti-foniki-ekrixi-sto-ntiagiarmpakir-i-tourkikes-arches/

http://mignatiou.com/2016/11/gia-nekrous-mila-tora-tourkos-ipourgos-nomimi-i-sillipsi-ton-koudron-voulefton-lei/

04/11/2016 12:06
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Κωνσταντινούπολη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: