Δουλεύει για φίλο του Ερντογάν ο στρατιωτικός σύμβουλος του Τράμπ και πιθανός υπουργός, Φλιν




Για υπόγειες σχέσεις με τον ισλαμιστή Πρόεδρο της Τουρκίας κατηγορεί τον στράτηγο Μάικλ Φλιν, στενό συνεργάτη του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και αρμόδιο στα θέματα Εξωτερικής πολιτικής και Αμυνας, ο δημοσιογράφος Chuck Ross στην ιστοσελίδα THE DAILY CALLER, η οποία δημιουργήθηκε από συντηρητικούς δημοσιογράφους, που ανήκαν στη σφαίρα επιρροής του πρώην αντιπροέδρου Ντικ Τσέινι.

Το δημοσίευμα προκάλεσε αίσθηση στην Ουάσιγκτον και ίσως δημιουργήσει σοβαρότατο πρόβλημα στις σχέσεις του στρατηγού με τον κ. Τραμπ, ο οποίος τον έχει συμπεριλάβει σε κατάλογο υποψηφίων για τη θέση του υπουργού Αμυνας ή του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα η εταιρεία συμβούλων του Αμερικανού στρατηγού άρχισε να προσφέρει τις τπηρεσίες της για μία ολλανδική εταιρία, η οποία διατηρεί στενούς δεσμούς με τον αυταρχικό πρόεδρο Ερντογάν.

Πάντως, δεν εξελίσσονται καλά τα πράγματα από τις πρώτες μάλιστα ώρες μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στη θέση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Όπως μεταδίδει η τουρκική «Σαμπάχ», ο κορυφαίος του σύμβουλος επί θεμάτων εθνικής ασφάλειας, στρατηγός εν αποστρατεία Μάικλ Φλιν, έψεξε τον Μπάρακ Ομπάμα, ότι δεν κατάφερε να αντιληφθεί τη γεωπολιτική θέση της Τουρκίας!

Ο στρατηγός εν αποστρατεία σε άρθρο του που δημοσίευσε η εφημερίδα «The Hill», αποκάλεσε την Τουρκία ως «πηγή σταθερότητας» για την περιοχή»! Οι θέσεις που εκφράζει είναι κρίσιμης σημασίας, αφού είναι πιθανό να διοριστεί ως το επόμενο αφεντικό του Πενταγώνου!

Σε κάθε περίπτωση, όλα δείχνουν ότι ο στρατηγός που θα έχει θέση-κλειδί στη νέα διακυβέρνηση, κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες, να δούνε τον κόσμο μέσα από την οπτική γωνία της Τουρκίας και κάλεσε για προσαρμογή της εξωτερικής πολιτικής της Ουάσιγκτον με τρόπο που θα τοποθετεί τη χώρα του ισλαμοφασίστα Ερντογάν στο επίκεντρο της αμερικανικής στρατηγικής!

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να ζητήσει ευθέως την έκδοση του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν στην Τουρκία, απομακρύνοντας έτσι το σοβαρότερο «αγκάθι» στις σχέσεις Ουάσιγκτον και Άγκυρας! Αναρωτήθηκε δε… τι θα είχαν κάνει οι Ηνωμένες Πολιτείες αν είχαν πληροφορηθεί ότι μετά την 11η Σεπτεμβρίου ο Οσάμα μπιν Λάντεν κατοικεί σε μια πολυτελή βίλλα σε κάποιο τουρκικό παραθαλάσσιο θέρετρο, ενώ υπό τον έλεγχό του θα είχε 160 σχολεία τα οποία θα χρηματοδοτούνταν από τους Τούρκους φορολογουμένους!

Με την ιδιότητα του πρώην επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, της DIA (Defense Intelligence Agency), υποστήριξε ότι ο Γκιουλέν, παρότι προβάλει τον εαυτό του ως έναν μετριοπαθή μελετητή του κορανίου, είναι ένας εξτρεμιστής, ο οποίος δημοσίως καυχήθηκε ότι οι «στρατιώτες» του αναμένουν τις διαταγές του για να κάνουν ό,τι του πει, ενώ τον συνέκρινε με τον Αγιατολάχ Χομεϊνί, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να κάνουν το λάθος να τον υποστηρίξουν όπως τον Ιρανό μουλά [πριν την επανάσταση του 1979]!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Daily Caller, η εταιρεία συμβούλων του στρατηγού Φλίν η Flynn Intel Group, που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2014 προσελήφθη από την ολλανδική εταιρία Inovo BV η οποία ανήκει σε Τούρκο επιχειρηματία με ανώτερη θέση στο Συμβούλιο Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσων της Τουρκίας. Την εταιρία αυτή έχει ιδρύσει ο Εκίμ Αλπτεκίν, σύμμαχος του Ερντογάν, διεθυντής του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Τουρκίας-ΗΠΑ, ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό. Ο κ. Αλπτεκίν οργάνωσε και συντόνισε την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ, τον περασμένο Απρίλιο.

Ο Τραμπ αλλοιθωρίζει προς την Τουρκία: Ο πιο σημαντικός σύμμαχος λένε οι σύμβουλοι του

ΠΗΓΕΣ: http://dailycaller.com, www.thepressroom.gr, www.defence-point.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: