Δεν θα γίνει η μίνι σύνοδος υπουργών για Ελλάδα-ΔΝΤ: Διαψεύδει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών




Η επικεφαλής του γραφείου Τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, κα Φριντερίκε φον Τίζενχάουζεν (Friederike von Tiesenhausen) διέψευσε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Süddeutsche Zeitung”, για έκτακτη σύνοδο πέντε υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας και Ολλανδίας) με στελέχη του ΔΝΤ και εκπροσώπους της Κομισιόν και της ΕΚΤ.

Η έκτακτη σύνοδος υποτίθεται ότι θα γινόταν την Παρασκευή στο Βερολίνο, με αντικείμενο την οικονομική συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Deutsche Welle στο λεγόμενο «Μίνι Eurogroup» είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί πώς θα εξασφαλιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ωστόσο μετά τη ματαίωσή του φαίνεται πως όλα πάνε πίσω. Η DW αναφέρει πως το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διέψευσε πως θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση.

Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε ερωτήσεις για τις διαπραγματεύσεις και για το αν χάθηκε το ορόσημο της 5ης Δεκεμβρίου είπε: «Θεωρούμε ότι υπάρχει πολιτική βούληση να κλείσει η β’ αξιολόγηση. Δηλώνουμε ότι η δική μας προσπάθεια κινείται σε αυτή την κατεύθυνση και περιμένουμε απ’ όλους να συνεχίσουν ώστε να καλυφθούν οι υπαρκτές διαφορές με κοινά αποδεκτό τρόπο. Βασικό σενάριο παραμένει για εμάς η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μέχρι την 5η Σεπτεμβρίου».

Ο κ. Τζανακόπουλος διέψευσε ότι υπάρχει Plan B σε περίπτωση ναυαγίου με τους δανειστές και αναφορικά με το ΔΝΤ σημείωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση θέλει το ΔΝΤ να μην βάλει εμπόδια και να καταλήξουμε σε συμφωνία μέσα στα χρονοδιαγράμματα. Πρέπει να έχει το θάρρος της γνώμης του. Αν θεωρεί ότι τα πλεονάσματα είναι πολύ υψηλά και τα νέα μέτρα λιτότητας θα πλήξουν την οικονομία πρέπει να το πει ξεκάθαρα».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: