Συναγερμός στις Βρυξέλλες: Απειλή για βόμβα σε σιδηροδρομικό σταθμό και εισαγγελία




Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι Βρυξέλλες, καθώς υπάρχει πληροφορία για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Βόρειο Σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλης. Ο Σταθμός (Gare du Nord) έχει αποκλειστεί και η κυκλοφορία των τρένων έχει σταματήσει επ’ αόριστον.

Πριν από περίπου μία ώρα, στον παρακείμενο δήμο του Σκαρμπέεκ, σημειώθηκε ανθρωποκυνηγητό, για τη σύλληψη υπόπτου για τρομοκρατία, το οποίο κατέληξε στον τραυματισμό με μαχαίρι δύο αστυνομικών, στον λαιμό και στην κοιλιακή χώρα. Τον ύποπτο σταμάτησε άλλη περίπολος πυροβολώντας τον στα πόδια. Μέχρι στιγμής δεν διαφαίνεται σύνδεση των δύο περιστατικών, αλλά οι αρχές δεν έχουν προβεί σε ανακοινώσεις.

Πολλαπλές τηλεφωνικές απειλές για εκρηκτικούς μηχανισμούς στις Βρυξέλλες, λίγη ώρα με από αιματηρό ανθρωποκυνηγητό στον δήμο του Σκαρμπέεκ. Ο Βόρειος Σταθμός είναι το μόνο κτίριο που εκκενώθηκε, αφού τελικά απειλή έγινε και για το κτίριο Portalis, έδρα του εισαγγελέα των Βρυξελλών.

Μέχρι στιγμής οι έρευνες στο κτίριο Portalis δεν απέδωσε τίποτα. Στον Βόρειο Σιδηροδρομικό Σταθμό έχουν σπεύσει ισχυρές μονάδες της Αστυνομίας και του στρατού. Πριν από λίγο είκοσι εξειδικευμένοι αστυνομικοί μπήκαν στο σταθμό για να προχωρήσουν στην πρώτη αναζήτηση ευρημάτων. Αξίζει να σημειωθεί και ο Νότιος Σταθμός (Gare du Midi) ετέθη σε επιφυλακή.

Αθ. Αθανασίου, ΚΥΠΕ, Βρυξέλλες, Βέλγιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: