Παρουσίαση των κυπριακών πανεπιστημίων στη Ρωσία από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Καδή




Στα πλεονεκτήματα των κυπριακών πανεπιστημίων αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε, στην Αγία Πετρούπολη με εκπροσώπους πανεπιστημίων και ιδιωτικούς φορείς προώθησης στον τομέα της εκπαίδευσης.

«Η Κύπρος προσφέρει υψηλής ποιότητας Ανώτερη Εκπαίδευση, σε ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον, όπου οι ξένοι φοιτητές μπορούν να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους», ήταν το βασικό μήνυμα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Η εκδήλωσε έγινε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού στη Ρωσία, με στόχο την ενίσχυση των σχέσεων και της συνεργασίας των δύο χωρών, ιδιαίτερα στον τομέα της Ανώτερης Εκπαίδευσης.

Προστίθεται ότι τον Υπουργό Παιδείας συνόδευε αποστολή από Πρυτάνεις ή εκπροσώπους επτά πανεπιστημίων της Κύπρου, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα στο πλαίσιο της πιο πάνω εκδήλωσης να παρουσιάσουν τα Πανεπιστήμιά τους, να συναντηθούν με εκπροσώπους ρωσικών πανεπιστημίων και να συζητήσουν συγκεκριμένες προτάσεις και προοπτικές συνεργασίας.

Στην παρουσίασή του, ο κ. Καδής είπε ότι «η Κύπρος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης, η οποία διασφαλίζεται από τις διαδικασίες εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης που εφαρμόζουν τα ίδια τα πανεπιστήμια, καθώς και από τη λειτουργία του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση».

Στο ίδιο πλαίσιο, προστίθεται, «ανέφερε ότι όλα τα αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια της Κύπρου, δημόσια και ιδιωτικά, λειτουργούν σύμφωνα με τους νόμους και τους κανονισμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας, διασφαλίζοντας πρώτιστα την ποιότητα στην εκπαίδευση και την αριστεία στη διδασκαλία».

Ο Υπουργός «ανέδειξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου ως προορισμού για σπουδές αναφέροντας ότι οι ξένοι φοιτητές, μπορούν να πραγματοποιούν στην Κύπρο υψηλού επιπέδου σπουδές σε ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον, με υψηλής ποιότητας ακαδημαϊκούς, εξαιρετικές εγκαταστάσεις και προσιτό κόστος».

Παράλληλα, «έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πολυπολιτισμική κοινωνία της Κύπρου, το ευχάριστο μεσογειακό της κλίμα και την πλούσια ιστορική και πολιτιστική της κληρονομιά».

Επιπρόσθετα, αναφορά έκανε στο γεγονός ότι είναι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και ένα αναγνωρισμένο επιχειρηματικό κέντρο, χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον ίδιο, που λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από τους ξένους φοιτητές.

Μίλησε επίσης για τις μακροχρόνιες και άριστες σχέσης μεταξύ της Κύπρου και της Ρωσίας, καθώς και για την παρουσία και δραστηριοποίηση στην Κύπρο σημαντικού αριθμού Ρώσων πολιτών.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: