Δεν υπάρχει περίπτωση υπογραφής ενδιάμεσης συμφωνίας, λέει ο Αναστασιάδης: Ικανοποίηση Έιντε




Δεν υπάρχει περίπτωση υπογραφής ενδιάμεσης συμφωνίας, επανέλαβε και σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, αλλά θέμα δημοψηφισμάτων για μια τελική λύση, όπως είπε.

Σε δήλωσή του μετά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο από τη σημερινή συνάντησή του με τον Τ/Κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι συζητήθηκαν θέματα αρμοδιοτήτων της κεντρικής κυβέρνησης, των συνιστώσων πολιτειών αλλά και της ευθύνης που πρέπει το κράτος να φέρει έναντι διεθνών υποχρεώσεων, προκειμένου να υπάρχει μια εποπτεία για την υλοποίηση των υποχρεώσεων της ομοσπόνδου Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς αν υπήρξε πρόοδος, είπε ότι στα πλείστα των θεμάτων των αρμοδιοτήτων της κεντρικής κυβέρνησης υπάρχει σύγκλιση αλλά και εκκρεμότητες, αλλά οι αποστάσεις δεν είναι μεγάλες.

Χαρούμενος ο Έιντε

Την ικανοποίησή του γιατί η εβδομάδα ολοκληρώνεται με καλά αποτελέσματα στις συνομιλίες, εκφράζει ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ των ΗΕ `Εσπεν Μπαρθ ‘Ειντε. Σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter αναφέρει ότι χαίρεται γιατί η εβδομάδα τελειώνει καλά ύστερα από τρεις συνεχόμενες παραγωγικές συναντήσεις των ηγετών (εννοώντας τις συναντήσεις στις 4, 5 και 7 Οκτωβρίου).

Με βάση τον προγραμματισμό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί θα πραγματοποιήσουν συνολικά εννέα ή δέκα συναντήσεις τον Οκτώβριο, στο πλαίσιο της νέας εντατικοποιημένης φάσης του διαλόγου. Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε για τις 14 του μήνα.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: