Απολογείται ο Τράμπ, αλλά κατηγορεί τον Μπιλ Κλίντον ότι αυτός κακομεταχειρίστηκε τις γυναίκες




Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δημοσίευσε σήμερα ένα βίντεο στο Facebook, εκφράζοντας τη συγγνώμη του για τα σεξιστικά του σχόλια για τις γυναίκες που ήλθαν στη δημοσιότητα, αλλά χαρακτήρισε τα επίμαχα βίντεο ως «περισπασμό» από τα φλέγοντα πολιτικά ζητήματα.

Ο Τραμπ στο βίντεό του υπόσχεται ότι «θα γίνει καλλίτερος άνθρωπος», ενώ πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας τον σύζυγο της δημοκρατικής αντιπάλου του για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον, πως ήταν εκείνος που κακομεταχειρίσθηκε τις γυναίκες.

«Ποτέ δεν είπα πως είμαι ο τέλειος άνθρωπος, ούτε προσποιήθηκα πως έχω ένα άλλο πρόσωπο από αυτό που είμαι. Έχω πεί κι έχω κάνει πράγματα για τα οποία έχω μετανιώσει και τα λόγια που εμφανίζομαι να έχω πει στο βίντεο αυτό προ δέκα και πλέον ετών είναι μέσα σ’ αυτά που μετάνιωσα. Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν καλά πως αυτά τα λόγια δεν αντανακλούν αυτό που πραγματικά είμαι. Τα είπα: είχα άδικο και ζητώ συγγνώμη», τονίζει στο βίντεό του στο Facebook ο Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα παραστεί στην εκστρατεία του Ουϊνσκόνσιν για να προετοιμασθεί για την αναμέτρηση με την Χίλαρι Κλίντον, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής τον μέμφεται για τις σεξιστικές του δηλώσεις

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ξαναβρίσκεται στο στόχαστρο για χυδαία και σεξιστικά σχόλιά του, που είχαν μαγνητοφωνηθεί το 2005 και δημοσιεύθηκαν χθες, δήλωσε πως δεν θα διεξάγει προσωπικά την προεκλογική του εκστρατεία στο Ουϊνσκόνσιν, αλλά πρόκειται να τον αντιπροσωπεύσει ο συνυποψήφιός του για την αντιπροεδρία Μάικ Πενς.

Στην ανακοίνωσή του ο Τραμπ αναφέρει πως θα παραμείνει στη Νέα Υόρκη «για να προετοιμασθεί για την (επόμενη) τηλεοπτική αναμέτρησή του», με το επιτελείο του, προτού μεταβεί στο Σαιν Λιούις αύριο για να διασταυρώσει για δεύτερη φορά τα ξίφη με τη δημοκρατική αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον.

Παράλληλα, ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν καταδίκασε σθεναρά τις σεξιστικές δηλωσεις του Τραμπ.

«Είμαι αποκαρδιωμένος απ’ όσα άκουσα σήμερα», δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο ισχυρός άνδρας του Κογκρέσου. «Τις γυναίκες οφείλουμε να τις υπερασπιζόμαστε και να τις θαυμάζουμε κι όχι να τις χρησιμοποιούμε ως αντικείμενα. Ευελπιστώ πως ο κος Τραμπ θα χειρισθεί την κατάσταση αυτή με την σοβαρότητα που της αρμόζει και θα προσπαθήσει ν’ αποδείξει στη χώρα πως τρέφει περισσότερο θαυμασμό για τις γυναίκες, από αυτόν που το βίντεο τούτο υπαινίσσεται».

«Στο μεταξύ, δεν πρόκειται να παραστεί προσωπικά στην εκστρατεία του Ουϊνσκόνσιν», πρόσθεσε ο Ράιαν.

Ο οξύτατος τόνος της ανακοίνωσης είναι ενδεικτικός της άμεσης αγανάκτησης που προκάλεσαν στο ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο οι αποκαλύψεις της Ουάσιγκτον Ποστ, οι οποίες αφορούν ένα βίντεο που είχε μαγνητοσκοπηθεί το 2005 πριν από μία εκπομπή, στην οποία ο Τραμπ καυχάται με απρεπείς χαρακτηρισμούς στον παρουσιαστή της.

08/10/2016 07:31
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reutrs
Ουάσινγκτον, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: