Βιάζεται για “λύση” Κυπριακού ο Σουλτς: Βλέπει “καλή διάθεση” Άγκυρας και υπόσχεται χρήμα




O Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς δήλωσε πως η προσπάθεια για λύση του Κυπριακού πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, και πως η ΕΕ πρέπει να συμμετάσχει και οικονομικά στην επανένωση της Κύπρου.

«Διαπίστωσα στην Άγκυρα για πρώτη φορά μια ειλικρινή διάθεση για την επίλυση του Κυπριακού μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας», είπε, μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Άγκυρα, σε συνέντευξή του στην σαββατιάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Rheinische Post, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Διαπίστωσε επίσης, όπως αναφέρεται, “ότι οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών και του ΟΗΕ εκφράζονται με αισιοδοξία στο θέμα της επανένωσης”.

Επομένως, διαγράφεται μια σημαντική εξέλιξη τώρα, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί τα συντομότερο δυνατό, σημείωσε.

«Η λύση του Κυπριακού θα ήταν ένα καταπληκτικό μήνυμα σε μια εποχή δύσκολων ευρωπαϊκών κρίσεων», πρόσθεσε ο Μάρτιν Σούλτς, και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να βοηθήσει και οικονομικά.

«Στο τέλος η ΕΕ πρέπει να αναγνωρίσει και να φροντίσει το πώς θα συμμετάσχει και οικονομικά στην επανένωση της Κύπρου λ.χ. πώς θα πρέπει να αποζημιωθούν οι περιουσίες που απαλλοτριώθηκαν (εννoεί στα κατεχόμενα)», συμπλήρωσε.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: