Σκληρή επίθεση ΕΔΕΚ σε Αναστασιάδη: “Μετατρέπει τους Ελληνοκυπρίους σε μειοψηφία”




Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΔΕΚ κατά του προέδρου Αναστασιάδη για τους χειρισμούς του στις διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού.

“Με την πρόταση για σύσταση μηχανισμού επίλυσης αδιεξόδων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετατρέπει τους Ελληνοκυπρίους σε μειοψηφία και δίνει την ευκαιρία στους εποίκους, που θα είναι πλειοψηφία έναντι των Τουρκοκυπρίων, να οδηγούν τη λειτουργία του κράτους σε συνεχή αδιέξοδα αφού τους δίνει τη δυνατότητα να έχουν την πλειοψηφία μέσα από τους μηχανισμούς επίλυσης αδιεξόδων.

“Προκαλούμε για ακόμη μια φορά τον Πρόεδρο και τους συνεργάτες του να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους για την πενταμερή και την τριμερή διότι και οι δύο περιπτώσεις συνιστούν παραδοχή κατάργησης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

“Επίσης, ρωτάμε ευθέως τον Πρόεδρο:

“Γιατί αρνείται να υλοποιήσει την πρόνοια του κοινού ανακοινωθέντος του Εθνικού Συμβουλίου του Σεπτεμβρίου του 2009 για απογραφή πληθυσμού ώστε να διαπιστωθεί ποιος είναι ο πραγματικός αριθμός Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων πριν από τη λύση;

“Γιατί δεν διεκδικεί στην επίλυση του περιουσιακού να διατηρηθεί η ιδιοκτησιακή αναλογία που ίσχυε το 1974 (86% Ελληνοκύπριοι και 14% Τουρκοκύπριοι);

“Με αφορμή τα πιο πάνω αλλά και τα δημοσιεύματα που αφορούν τον Πόλυ Πολυβίου, καλούμε τους συμβούλους του Προέδρου και όσους εμπλέκονται στη διαπραγματευτική ομάδα να τοποθετηθούν δημόσια εάν και εφόσον συμφωνούν με αυτά που ο Πρόεδρος έχει συμφωνήσει.

“Είναι τώρα η ώρα της ευθύνης για όλους. Όσοι πρέπει να μιλήσουν τώρα είναι η ώρα να μιλήσουν και να εκφράσουν τις απόψεις τους. Η όποια σιωπή συνεπάγεται συνενοχή και συνυπευθυνότητα”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: