Περδίκης: Τεράστιες διαφορές σε κρίσιμα ζητήματα στο Κυπριακό δείχνουν τα πρακτικά




Μέσα από τη μελέτη των πρακτικών των συναντήσεων Αναστασιάδη-Ακιντζί προκύπτει ότι υπάρχουν τεράστιες διαφορές σε κρίσιμα ζητήματα στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Περδίκης ανέφερε ακόμη ότι είναι άξιο απορίας πώς ορισμένοι βλέπουν να λύνονται αυτές οι διαφορές μέσα σε λίγους μήνες.

Ο στόχος μας δεν είναι να καταλήξουμε σε μια κατ’ αρχήν συμφωνία εντός του 2016 ή 2017, η οποία να είναι γεμάτη με λευκές σελίδες, όπως στο σχέδιο Ανάν, και με εποικοδομητικές ασάφειας, αλλά σε μια πλήρη και ολοκληρωμένη λύση που θα κατατεθεί ενώπιον τον κυπριακού λαού, πρόσθεσε.

Ανέφερε ακόμη ότι δεν πρέπει να υπάρξει βιασύνη και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα.

Σύμφωνα με τον κ. Περδίκη, από τη μελέτη των πρακτικών προκύπτει πως μόνο αν εγκαταλείψουν οι Τούρκοι τις απαράδεκτες απαιτήσεις σε θέματα όπως η εκ περιτροπής Προεδρία, το πρωτογενές δίκαιο, τα δύο FIR, η οικονομία, τα στρατεύματα, οι εγγυήσεις, το περιουσιακό, το εδαφικό και πολλά αλλά, μπορούμε να ελπίζουμε σε λύση σε σύντομο χρονικό διάστημα.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: