Η Τουρκία αγωνίζεται κατά της τρομοκρατίας λέει ο Πούτιν: Συνάντηση με Ερντογάν




Την ικανοποίησή του για την ομαλοποίηση της εσωτερικής κατάστασης στην Τουρκία εξέφρασε ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν σε συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Ερντογάν, στο πλαίσιο της συνόδου της G20 στην Κίνα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος τον ευχαρίστησε για την έναρξη των ναυλωμένων πτήσεων από τη Ρωσία στην Τουρκία, λέγοντας ότι ήδη έφτασε η πρώτη πτήση στις 3 Σεπτεμβρίου.

Η συνάντηση κράτησε δύο ώρες, ωστόσο οι δηλώσεις έγιναν πριν την έναρξή της. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι είναι πολύ σημαντικό που μετά την Αγία Πετρούπολη έχουν την ευκαιρία να αξιολογήσουν ξανά μια σειρά πολιτικών, οικονομικών και περιφερειακών θεμάτων. Ανέφερε ότι έγιναν επαφές και στα θέματα της ενέργειας, προσθέτοντας ότι τα βήματα που θα γίνουν σε αυτό τον τομέα θα ενισχύσουν πολύ περισσότερο τη διαδικασία.

Ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι η Τουρκία πέρασε από μια δύσκολη περίοδο, βρίσκεται σε αγώνα με την τρομοκρατία και είναι απέναντι σε μια απειλή. Όπως είπε υπήρξε μεγάλη πρόοδος προς την ομαλοποίηση της χώρας, ωστόσο ανέφερε πως θα προχωρήσουν περισσότερο όταν η χώρα ομαλοποιηθεί πλήρως.

Για τα θέματα ενέργειας ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι στην αντιπροσωπεία του ενέταξε και εταιρείες ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης και της εταιρειας Gazprom, προσθέτοντας ότι οι δύο Υπουργοί Ενέργειας μπορούν να έχουν “ωραίες συνομιλίες”.

Σε σχόλιο του Ερντογάν ότι στη δική του αντιπροσωπεία είναι και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης αρμόδιος για θέματα οικονομίας, ο Υπουργός Εξωτερικών, ο Υπουργός Οικονομικών, ο Υπουργός Ενέργειας καθώς και ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών ο Πούτιν απάντησε χαριτολογώντας: “Εάν πράγματι στην αντιπροσωπεία σας είναι και ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών σας τότε δεν μένει να συζητήσουμε τίποτα, θα σας τα έχει πει όλα άλλωστε”.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είχε συνάντηση και με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ομπάμα και τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Άννα Ανδρέου, ΚΥΠΕ, Άγκυρα, Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: