Η Ρωσία στηρίζει λύση σε Κύπρο προς το συμφέρον των δύο κοινοτήτων χωρίς έξωθεν πιέσεις




Η Ρωσία υποστηρίζει μια συνολική, βιώσιμη και δίκαιη λύση στο Κυπριακό προς το συμφέρον και των δυο κοινοτήτων της Κύπρου και χωρίς πίεση έξωθεν, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση, στη Νέα Υόρκη, του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, Λαβρόφ και Αναστασιάδης, οι οποίοι συναντήθηκαν στο περιθώριο της 71ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, συζήτησαν τρέχοντα διμερή θέματα και τις προοπτικές για την ανάπτυξη της ρωσο-κυπριακής συνεργασίας.

Όπως σημειώνεται, οι πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για σημαντικά διεθνή προβλήματα, περιλαμβανομένων των σχέσεων Ρωσίας – ΕΕ και της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

“Η ρωσική πλευρά επαναβεβαίωσε την αμετάβλητη θέση της για τη διευθέτηση του Κυπριακού, ότι δηλαδή είναι δεσμευμένη σε μια συνολική, βιώσιμη και δίκαιη λύση του κυπριακού προβλήματος προς το συμφέρον και των δυο κοινοτήτων της Κύπρου και χωρίς πίεση έξωθεν”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: