Δεσμευτική απόφαση για μη αποδοχή εγγυήσεων, παραμονή κατοχικών δυνάμεων ζητά ο Περδίκης




Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης δήλωσε ότι ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής όπως στην επερχόμενη συνεδρία της Ολομέλειας της, η Βουλή εκδώσει απόφαση της Βουλής που θα δεσμεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι δεν θα αποδεχθεί στη λύση του Κυπριακού να υπάρχουν ξένες εγγυήσεις και παρουσία ξένων στρατευμάτων.

“Θα ζητήσουμε από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να τοποθετηθούν δεσμευτικά επί του θέματος” συνέχισε αναφέροντας ότι έφθασε ο καιρός η Βουλή να καθορίζει τη στάση του κυπριακού λαού σε καίρια ζητήματα στο Κυπριακό.

Ο κ. Περδίκης δήλωσε επίσης ότι το Κίνημα απάντησε σε επιστολή πρόσκληση του Προέδρου ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου προς τα κόμματα για διαμοιρασμό των Δημάρχων, στους προσφυγικούς δήμους, ότι η πάγια πολιτική του Κινήματος να αποφεύγει να συμμετέχει σε κομματικό πάρε-δώσε για διαμοιρασμό των δημαρχείων και ως εκ τούτου δεν θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση για συνάντηση των κομμάτων.

Ο κ. Περδίκης πρόσθεσε ότι στη απάντηση του καλεί τον κ. Νεοφύτου να αποσύρει την πρόταση, επειδή στέλνει στο αρνητικό μήνυμα στους πολίτες ότι τα κόμματα συνεχίζουν να θέλουν να επεμβαίνουν σε όλες τις λειτουργίες της δημοκρατίας.

Ανέφερε επίσης ότι οι κοινωνίες των κατεχομένων δήμων είναι και αυτές κοινωνίες που έχουν το δικαίωμα και την ελεύθερη βούληση να επιλέξουν τους Δημάρχους τους χωρίς τις παρεμβάσεις των κομμάτων.

Ο κ. Περδίκης ανέφερε ακόμα ότι το Κίνημα Οικολόγων ζήτησε να εγγραφεί προς συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Συγκοινωνιών θέμα αναφορικά με τα προβλήματα που παρουσιάζονται με την αεροπορική εταιρεία Cobalt.

“Στοιχειώνει μέσα μας το ατύχημα της `Ηλιος” ανέφερε προσθέτοντας ότι θέλουμε να αποφύγουμε επανάληψη της τραγικής ιστορίας της “Ηλιος”, στην οποία ο τρόπος διαχείρισης της ασφάλειας οδήγησε στο τραγικό δυστύχημα για αυτό και η
Επιτροπή πρέπει προληπτικά να εξετάσει τα συνεχιζόμενα προβλήματα στην εταιρεία και να αναζητήσει τρόπους επίλυσης.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: