Προχωρά η συγχώνευση του βρετανικού και του γερμανικού χρηματιστηρίου




Πράσινο φως στη προγραμματισμένη συγχώνευση με το Χρηματιστήριο του Λονδίνου έδωσαν οι μέτοχοι της εταιρείας λειτουργίας του γερμανικού Χρηματιστηρίου, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Το Γερμανικό Χρηματιστήριο ανακοίνωσε ότι μέτοχοι, που κατέχουν το 89% του κεφαλαίου της εταιρείας, έδωσαν σύμφωνο γνώμη στη συμφωνία που αποτελεί ένδειξη «ξεκάθαρης στήριξης» στη συγχώνευση, δήλωσε ο Ανώτατος Εκτελεστικός Αξιωματούχος της Deustche Boerse Κάρστεν Κένγκετερ.

Τη συμφωνία έχουν ήδη στηρίξει μέτοχοι που κατέχουν το 63% του μετοχικού κεφαλαίου στα τέλη Ιουλίου, προτού η διορία της συγχώνευσης επεκταθεί για άλλες δύο βδομάδες.

Η συμφωνία θα υλοποιηθεί ύστερα από έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις εποπτικές Αρχές των δύο χωρών.

«Θα επικεντρωθούμε στην εξασφάλιση των αναγκαίων εποπτικών εγκρίσεων», πρόσθεσε ο Κένγκετερ.

Σύμφωνα με το Reuters, η απόφαση της Βρετανίας για έξοδο από την ΕΕ έχει περιπλέξει την όλη διαδικασία, καθώς τα κεντρικά γραφεία των δύο χρηματιστηρίων αρχικά θα βρίσκονταν στο Λονδίνο. Ωστόσο η επιλογή παρουσιάζεται πλέον απομακρυσμένη, λόγω αντιρρήσεων από τις γερμανικές εποπτικές Αρχές.

Το Γερμανικό Χρηματιστήριο ανακοίνωσε την περασμένη βδομάδα ότι σχεδιάζει να ολοκληρώσει τη συγχώνευση το πρώτο μισό του 2017.

ΚΥΠΕ, Reuters, Γερμανία, Φρανκφούρτη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: