Ο Νορβηγός Άιντα δεν λέει να μάθει από τα λάθη του: Νέο “χαντάκωμα” Αναστασιάδη




Ο Έσπεν Μπαρθ Άιντα, μετά την πρόσφατη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Κύπρο, προανήγγειλε τριμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη, επαναφέροντας την ίδια συζήτηση που γίνεται κάθε χρόνο περί συνάντησης του Μπαν Κι Μουν με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον κατοχικό ηγέτη Ακιντζί, στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Επειδή ενδεχομένως ο κ. Άιντα βλέπει ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, μιας και από την 1η Ιανουαρίου 2017 θα υπάρχει νέος Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ και ο οποίος είναι πολύ πιθανό να επιλέξει τους δικούς του συνεργάτες και ειδικούς συμβούλους, φαίνεται ότι επιχειρεί να αξιοποιήσει την ταυτόχρονη παρουσία του προέδρου Αναστασιάδη και του κατοχικού ηγέτη στην έδρα του ΟΗΕ.

Την ίδια περίοδο, αναμένεται να βρίσκονται στην αμερικανική μεγαλούπολη για την παγκόσμια σύνοδο για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες (19 Σεπτεμβρίου) και για την επίσημη έναρξη των εργασιών της 71ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης (20 Σεπτεμβρίου) οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατέστησε σαφές, για μια ακόμα φορά, ότι ο Νίκος Αναστασιάδης θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και στο πλαίσιο του δεκαήμερου της Γ.Σ του ΟΗΕ δεν πρόκειται να έχει καμία συνάντηση με τον κ. Ακιντζί. Όπως τόνισε ο κ. Χριστοδουλίδης, σε άλλο χρονικό διάστημα, ο Πρόεδρος είναι πρόθυμος να συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

Ελπίζουμε ο κ. Άιντα να έχει μάθει επιτέλους από τα προηγούμενα λάθη του…

ΠΑΝ. ΠΑΝ. – www.philenews.com

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: