Σε ύφεση οι φωτιές στην Εύβοια: Κινδυνεύουν ακόμα περιοχές στην Κύμη και στην Κάρυστο




ΑΝΑΝΕΩΣΗ Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στην Κύμη, ενώ καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά στην Κάρυστο, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Για την κατάσβεση των δύο πυρκαγιών παραμένουν οι επίγειες δυνάμεις, ενώ έχουν αποχωρήσει τα εναέρια μέσα. Πριν από περίπου μισή ώρα εκδηλώθηκε πυρκαγιά και στην Παλαιά Φώκαια Αναβύσσου, αλλά τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Με ενισχυμένες δυνάμεις επιχειρεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατά της πυρκαγιάς στην Κύμη Ευβοίας (περιοχή Σουτσίνι).

Συνολικά επιχειρούν 36 πυροσβέστες, 16 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο, 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Πυρκαγιά σημειώθηκε επίσης σε δασική έκταση στην περιοχή Θύμιο Καρύστου στην Εύβοια. Εκεί επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 8 πεζοπόρο, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Στην Κάρυστο η φωτιά εκδηλώθηκε στη 1:40 τα ξημερώματα της Τρίτης σε δύσβατη περιοχή και καίει δασική έκταση στην περιοχή Θύμιο.

Στο σημείο επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 8 άτομα πεζοπόρο. Νωρίς το πρωί σταμάτησαν οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα, καθώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι πολύ δυνατοί.

Μιλώντας στο protothema.gr ο δήμαρχος Καρύστου Ελευθέριος Ραβιόλος δήλωσε ότι έχει εκκενωθεί το χωριό Θύμιο, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ. Την ίδια ώρα κάνει έκκληση στην πυροσβεστική προκειμένου να ξεκινήσουν και πάλι οι ρίψεις νερού από εναέρια μέσα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο η φωτιά,αν και βρίσκεται 300 μέτρα από το χωρίο, δεν το απειλεί καθώς είναι μέσα σε χαράδρα.

Λίγα λεπτά πριν από τις 6 τα ξημερώματα φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση και στην περιοχή Σουτσίνι, στην Κύμη Ευβοίας. Σε αυτό το μέτωπο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο. Από αέρος ρίψεις νερού  πραγματοποιούν τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Φωτιές στην Κασσάνδρα από πτώση κεραυνών

Στο «πόδι» ήταν όλη τη νύχτα η Πυροσβεστική Υπηρεσία από φωτιές που εκδηλώθηκαν στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, λόγω πτώσεων κεραυνών. Όπως έγινε γνωστό, συνολικά ξέσπασαν εννέα φωτιές σε διάφορες δασικές εκτάσεις, οι οποίες στην πλειονότητά τους βρίσκονται υπό έλεγχο. Κινητοποιήθηκαν 35 πυροσβέστες με 18 υδροφόρα οχήματα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: