Ύποπτος για τρομοκρατική δράση έπεσε νεκρός μετά από μάχη στο Οντάριο του Καναδά




Η αστυνομία στον Καναδά σκότωσε χθες έναν ύποπτο για τρομοκρατική δράση, μετέδωσε η εθνική τηλεόραση της χώρας, μετά την αξιολόγηση αξιόπιστων πληροφοριών για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση.

Ο ύποπτος σκοτώθηκε στη διάρκεια αστυνομικής επιδρομής, σε μία μικρή πόλη στο Οντάριο, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά κανάλια CTV News και CBC News.

Σε ανακοίνωση της αστυνομίας τονίζεται ότι ο ύποπτος εντοπίστηκε κι ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια. Η αστυνομία διέρρευσε ότι ο ύποπτος ήταν έτοιμος να ανατιναχθεί με βόμβα σε καναδική πόλη με στόχο να υπάρξουν πολλά θύματα.

Ονομάζεται Aaron Driver, ήταν 23 ετών και σκοτώθηκε μέσα στο σπίτι του στην πόλη Strathroy. Ήταν γνωστός στις αρχές ως συμπαθών τους τζιχαντιστές του ISIS.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ, Η αστυνομία στον Καναδά είχε ανακοινώσει ότι συνέλαβε τον ύποπτο για τρομοκρατία, μετά από σχετική προειδοποίηση για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης.

“Νωρίτερα σήμερα, οι αστυνομικές αρχές έλαβαν πληροφορίες για ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση. Ένας ύποπτος συνελήφθη κι ελήφθησαν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες, προκειμένου να μην υπάρξει κάποιος κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια,” ανέφερε σχετικά η ανακοίνωση της αστυνομίας.
Στόχος της επίθεσης θα ήταν η πρόκληση μαζικών απωλειών, σε ανθρώπινες ζωές, καθώς ο ύποπτος σχεδίαζε ν’ ανατινάξει εκρηκτικά σε δημόσιο χώρο, μετέδωσαν τα τοπικά ΜΜΕ.

Αργότερα έγινε ανακοίνωση ότι ο Aaron Driver σκοτώθηε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Βανκούβερ, Canada

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: