Η Γερμανία αποτελεί κέντρο “ξεπλύματος” μαύρου χρήματος: Υπολογίζεται σε 50-100 δις ευρώ




Γράφει ο Δημήτρης Τσαγκάρης

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε αναδιοργανώνει τις υπηρεσίες του γερμανικού υπουργείου οικονομικών εφόσον, σύμφωνα με σχετική μελετη, η Γερμανία αποτελεί κέντρο “ξεπλύματος” μαύρου χρήματος που υπολογίζεται σε 50-100 δισεκ. € ετησίως.

Η εκει ομοσπονδιακή αστυνομία για το έγκλημα έλαβε το 2014 περισσότερες απο 24.000 πληροφορίες για παράνομη οικονομική δραστηριότητα.  Ελάχιστες όμως περιπτώσεις κατέληξαν σε άσκηση δίωξης, σε μια χώρα που εχει ήδη αναπτυχθεί και ηγείται των εξελίξεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη χώρα μας, μονο για το 1ο εξάμηνο του έτους, έχουν υποβληθεί απο τις αρμόδιες υπηρεσίες 113 μηνυτήριες αναφορές για “βεβαιωμένη” φοροδιαφυγή και 1536 μηνυτήριες αναφορές για χρέη προς το δημόσιο!

Ο αρμόδιος υπουργός δηλώνει “εχουμε βάρβαρο και άδικο φορολογικό σύστημα αλλα η κυβέρνηση αναγκάστηκε να λάβει αυτά τα μέτρα κλπ” , ενώ επιχαίρει οτι “δόξα τω θεω, παμε καλα στα έσοδα”…

Παράλληλα κυνηγούν τα “αλλοδαπά” POS και την τήρηση των 48ωρων “λουκέτων”, οπως κάποιοι άλλοι κυνηγούν τα Pokemon, ενώ επιχειρούν να επιβάλουν τον “νόμο της κάρτας” σε καθε συναλλαγή…

Αν δεν ειναι πείραμα, ποια χώρα αντιγράφουν;
Δεν τα έκαναν και επι Καπελερη αυτά χωρις αποτέλεσμα;
Δεν βλέπουν τα ευτράπελα στη σχέση capital controls και POS;
Δεν βλέπουν το ισοζύγιο τρόμου κόκκινων δανείων και απασχόλησης;
Δεν βλέπουν οτι “σκανε” ολες οι ρυθμίσεις εφορίας και ασφαλιστικών ταμείων;

  • Οικονομολόγος ΜΑ- Λογιστής Α’ – Σύμβουλος Έκδοσης Περιοδικού ΛΟΓΙΣΤΗΣ – [email protected]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: