Έτοιμάζει επίθεση ο Γκιουλέν; ‘Δεν είμαστε άνανδροι, είμαστε παλικάρια’ απαντά ο Ερντογάν




“Δεν είμαστε άνανδροι, είμαστε παλικάρια”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σχολιάζοντας δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία στις 14 Αυγούστου το κίνημα Φετουλάχ Γκιουλέν ετοιμάζει νέο κύμα επίθεσης.

“Σαν να μην έχουν πάρει το μάθημά τους τώρα λένε περιμένετε εκείνη την μέρα και την άλλη μέρα. Προσπαθούν να απειλήσουν το λαό. Τώρα μας λένε περιμένετε τις 14 Αυγούστου. Δεν είμαστε άνανδροι εμείς, είμαστε παλικάρια. Παλικάρια”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ακόμη ότι εγκέφαλος δεν είναι η Πενσυλβάνια, εννοώτας τον Φετουλάχ Γκιουλέν. Όπως είπε το μυαλό του δεν δουλεύει τόσο πολύ και πως ο εγκέφαλος είναι άλλος.

Για την κοινότητα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι το κάθε σχολείο και φροντιστήριο αυτής της δομής είναι εστία τρομοκρατίας. “Αυτοί οι άνθρωποι είναι δολοφόνοι, υποκριτές, ύπουλοι, κλέφτες, αρπακτικά, προδότες, λαβίδες, διεστραμμένοι”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία αντιμετωπίζει τέτοια προδοσία και πως μέχρι σήμερα ήταν θύμα πραξικοπημάτων και επιθέσεων του ASALA και του ΡΚΚ. Ανέφερε ότι κάθε νόμισμα που δόθηκε στη οργάνωση Φετουλάχ Γκιουλέν είναι και μια σφαίρα εναντίον του λαού.

“Με τον ίδιο τρόπο που δεν συγχωρούμε όσους έχουν ρίξει σφαίρα στον λαό δεν συγχωρούμε και αυτούς που χρηματοδότησαν τις σφαίρες”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. Όπως είπε ότι μετά τις εκκαθαρίσεις στο στρατό τώρα σειρά θα πάρει ο επιχειρηματικός κόσμος. “Ίσως οι πιο ισχυροί είναι εκεί. Είμαστε αποφασισμένοι να πλήρως το αιματηρό χέρι της οργάνωσης μέσα στον επιχειρηματικό κόσμο”, ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο το μεγαλύτερο κέρδος της 15ης Ιουλίου είναι το γεγονός ότι έπεσε η μάσκα της οργάνωσης αυτής και ο λαός είπε ότι δεν θα αφήσει τη χώρα σε αυτούς τους διεστραμμένους.

Για την πρόσκλησή του στους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση κατά του πραξικοπήματος στις 7 Αυγούστου στο Γενίκαπι της Κωνσταντινούπολης, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει, ενώ ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ότι δεν θα συμμετάσχει ο ίδιος αλλά αντιπροσωπεία του κόμματός του. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι θα ήθελε να είναι εκεί και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και εξέφρασε τη ελπίδα ότι μέχρι την Κυριακή θα επαναθεωρήσει την απόφασή του.

“Την Κυριακή το κόμμα δεν έχει σημασία. Επιθυμώ να δώσουμε το μήνυμά της ενότητας όλη μαζί. Ζήτησα να μην έρθει καμιά άλλη σημαία εκτός από την τουρκική. Δηλαδή εκεί εκτός από την τουρκική σημαία, δεν θέλουμε ούτε κομματικές σημαίες, ούτε σημαίες συνδικάτων. Μπορεί να κυματίσει η σημαία της (παράνομης) “ΤΔΒΚ”, η σημαία του Αζερμπαϊτζάν”.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου Τουρκία/Κωνσταντινούπολη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: