Τουρκικές Ε.Δ.: Στις 17 Ιουλίου πραξικόπημα τέλος, παραδέχονται μάχες με στασιαστές




Εξοντώθηκε πλήρως το πραξικόπημα στις 17 Ιουλίου στις 16.00 και οι ένοπλες δυνάμεις πήραν τον έλεγχο σε όλη τη χώρα αναφέρουν με ανακοίνωσή τους οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προσθέτοντας ότι δεν έχουν “καμιά σχέση με αυτούς τους προδότες που επιχείρησαν το πραξικόπημα”.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι στις 15 Ιουλίου στις 16.00 η ΜΙΤ έδωσε την πληροφορία για το πραξικόπημα και έγινε σύσκεψη στο αρχηγείο του στρατού με τον αρχηγό Χουλούσι Ακάρ και τον Αρχηγό Ξηράς. Το Αρχηγείο αμέσως έδωσε εντολή να μην πετάξει κανένα αεροσκάφος εκτός και αν υπάρξει δεύτερη απόφαση.

Λήφθηκαν όλα τα μέτρα ώστε να σταματήσουν όλες οι κινήσεις τανκ και τεθωρακισμένων και να μην βγουν έξω από στρατόπεδα. Κάλεσαν επίσης τον αρχηγό αεροπορίας και έδωσαν εντολή να επιστρέψουν όλα τα αεροσκάφη στις θέσεις τους.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι πραξικοπηματίες της τρομοκρατικής οργάνωσης Φετουλάχ Γκιουλέν (FETO) απείλησαν τον Αρχηγό του στρατού να υπογράψει και να διαβάσει την ανακοίνωσή τους στην τηλεόραση. Ο αρχηγός αρνήθηκε.

“Τα πραγματικά παιδιά του στρατού και η αστυνομία αγωνίστηκαν ηρωικά δίνοντάς τους την απάντηση”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του στρατού.

Άννα Ανδρέου, ΚΥΠΕ, Άγκυρα, Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: