Τα πήραν στο …κρανίο οι Ρώσοι με την Χίλαρι για τις υποκλοπές των emails των Δημοκρατικών




Ο Ρώσος υπουργός των Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η Μόσχα ήταν πίσω από τις υποκλοπές των ηλεκτρονικών μηνυμάτων του Δημοκρατικού Κόμματος στις ΗΠΑ.

“Δε θέλω να χρησιμοποιήσω απρεπές λεξιλόγιο,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λαβρόφ όταν ρωτήθηκε αν η Ρωσία ήταν υπεύθυνη για την υποκλοπή των ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

Η δήλωση αυτή, έγινε στην αρχή της συνομιλίας του με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, Τζον Κέρι, στο περιθώριο της διάσκεψης του Οργανισμού των Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) που πραγματοποιείται στο Λάος.

Σημειώνεται ότι η προεκλογική καμπάνια της Χίλαρι Κλίντον διερωτήθηκε εάν στην υποκλοπή των ηλεκτρονικών μηνυμάτων έχουν ρόλο οι Ρώσοι που σύμφωνα με την πολιτική εκτίμηση των στελεχών ενδιαφέρονται να βοηθήσουν τον Τραμπ, ο οποίος έχει ανταλλάξει θετικά σχόλια αποδοχής με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

“Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι οι ειδικοί μας λένε ότι ρωσικές κρατικές υπηρεσίες έκαναν την υποκλοπή στην Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών, με στόχο την κλοπή των ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Άλλοι εμπειρογνώμονες μας λένε ότι τώρα οι Ρώσοι δίνουν στη δημοσιότητα αυτά τα ηλεκτρονικά μηνύματα, προκειμένου να βοηθήσουν τον Ντόναλντ Τραμπ,” δήλωσε ο Ρόμπι Μουκ, πρόεδρος της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον, στην εκπομπή “State of the Union,” του τηλεοπτικού δικτύου CNN.

Από την άλλη μεριά, ο υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον Πολ Μάναφορτ δήλωσε ότι η προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον προσπαθεί ν’ αποσπάσει την προσοχή από τα προβλήματα που υπάρχουν στο Δημοκρατικό Κόμμα ενόψει της έναρξης των εργασιών του συνεδρίου. “Αυτό που βγαίνει από τα ηλεκτρονικά μηνύματα είναι ότι η διαδικασία είναι στημένη και ότι ο Μπέρνι Σάντερς δεν έχει καμία ελπίδα από την αρχή,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μάναφορτ στο ABC.

AFP-ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters Μόσχα, Ρωσία – Φιλαδέλφεια, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: