Ελπίζει σε “λύση” του Κυπριακού μέχρι τέλος του έτους, ο Τούρκος πρωθυπουργός Γιλντιρίμ




Tην ελπίδα ότι θα επιτευχθεί λύση το Κυπριακό μέχρι το τέλος του έτους εξέφρασε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ έπειτα από συνάντησή του στην Άγκυρα με τον “πρωθυπουργό” Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν, λέγοντας ότι η αναζήτηση λύσης υπό την αιγίδα του ΟΗΕ θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους.

“Στηρίζουμε μια λύση στην οποία δεν θα υπάρχει ανησυχία για την ασφάλεια”, είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι η παρούσα κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. “Οι διαπραγματεύσεις είναι η τελευταία ευκαιρία για την ε/κ πλευρά και προτείνω να αξιολογήσουν σωστά αυτή την κατάσταση. Κάτω από όποιους όρους και να επιτευχθεί η λύση, οι εγγυήσεις της Τουρκίας είναι εκ των ουκ άνευ, αυτό να το γνωρίζουν όλοι”, ανέφερε.

“Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξουν περιπέτειες. Θέλουμε ειρήνη, αυτοί που έχουν άλλα πράγματα στο μυαλό τους να γνωρίζουν ότι η Τουρκία είναι πάντοτε δίπλα στους Τ/κ”, πρόσθεσε.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ακόμη πως “ό,τι υπάρχει στην Τουρκία θα γίνει και στην Κύπρο, όσο αναπτύσσεται και μεγαλώνει η Τουρκία θα μεγαλώσει και η Κύπρος”. Ανέφερε ότι η Άγκυρα έχει πολλά προγράμματα συνεργασίας για την Κύπρο, πρώτο βήμα είναι η μεταφορά του νερού, το δεύτερο η διανομή του και το τρίτο η ύδρευση.

Για το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι οι προδότες πραξικοπηματίες δεν πέτυχαν τον στόχο τους και ότι ο τουρκικός λαός έγραψε έπος. Ευχαρίστησε τα κατεχόμενα για την ευαισθησία που επιδείχθηκε μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Άννα Ανδρέου, ΚΥΠΕ, Άγκυρα, Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: