Τη βοήθεια των ΗΠΑ προσφέρει ο Ομπάμα στον Ερντογάν μετά την πολύνεκρη επίθεση στην Πόλη




O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε τηλεφωνική συνδιάλεξη σήμερα με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με την χθεσινή επίθεση αυτοκτονίας στο κεντρικό αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης Ατατούρκ, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η αμερικανική κυβέρνηση θα προσφέρει «κάθε βοήθεια από την οποία οι Τούρκοι μπορούν να επωφεληθούν κατά τη διάρκεια των ερευνών που διεξαγάγουν (για την επίθεση) και ενώ λαμβάνουν μέτρα με στόχο να ενισχύσουν περαιτέρω την ασφαλεία στην χώρα τους» τόνισε ο Έρνεστ.

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Ερντογάν

Με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να του εκφράσει τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη του για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε την ανάγκη διεθνούς συνεργασίας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, καθώς και την ανάγκη για προώθηση της ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή.

Καταδίκη και συλλυπητήρια από Παυλόπουλο

Την απερίφραστη καταδίκη και τον αποτροπιασμό του για την επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης εξέφρασε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ύστερα από εντολή του Προκόπη Παυλόπουλου, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Γεώργιος Γεννηματάς επικοινώνησε χθες το βράδυ με τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα Κερίμ Ουράς και του ζήτησε να μεταφέρει στον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και τον τουρκικό λαό την απερίφραστη καταδίκη και τον αποτροπιασμό του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη χθεσινή πολύνεκρη επίθεση στο αεροδρόμιο Ataturk της Κωνσταντινούπολης.

Ο Γενικός Γραμματέας μετέφερε επίσης τα θερμά συλλυπητήρια του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας προς τις οικογένειες των θυμάτων και τον τουρκικό λαό.

Εκτός κινδύνου 41 από τους τραυματίες

Εκτός κινδύνου είναι οι 41 τραυματίες που βρίσκονται στην εντατική έπειτα από την επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Υγείας Ρετζέπ Ακντάγ, ο οποίος τους επισκέφθηκε στα νοσοκομεία που νοσηλεύονται.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι συνολικά οι τραυματίες είναι 250 ενώ αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 128 άτομα. Από αυτούς κάποιοι είναι σοβαρά τραυματισμένοι, κάποιοι ελαφρά. Όπως είπε, 41 άτομα είναι στην εντατική αλλά η ζωή τους είναι εκτός κινδύνου. Οι 109 από τους τραυματίες πήραν εξιτήριο.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι συναντήθηκε και με τις οικογένειες των τραυματιών. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι άνθρωποι από τη Σαουδική Αραβία, το Αφγανιστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Πακιστάν, την Ουκρανία και την Ελβετία.

Ανέφερε ότι τρία λεπτά αμέσως μετά την επίθεση έφτασε στο χώρο ένα ασθενοφόρο και τα πρώτα δέκα λεπτά άλλα δέκα ασθενοφόρα. Στη συνέχεια πήγαν δεκάδες ασθενοφόρα.

http://mignatiou.com/2016/06/iranos-ke-oukranos-metaxi-ton-nekron-tis-polis-erevnate-i-taftotita-ton-draston/

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Άννα Ανδρέου, Ελένη Μαυρούλη, ΚΥΠΕ AFP, Reuters, Sputnik, ΗΠΑ, Άγκυρα, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: