Παλαιστίνιος επιτετραμμένος: “Καμία υπονόμευση Μαυρογιάννη”- Κατηγορεί το Ισραήλ




“Αναληθείς”, χαρακτήρισε ο Παλαιστίνιος επιτετραμμένος στην Κύπρο Walid Hassan, πληροφορίες από τη Νέα Υόρκη ότι ο Αντιπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής στην έδρα του ΟΗΕ εργάστηκε εναντίον της κυπριακής υποψηφιότητας για την προεδρία της 71ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σε επικοινωνία του με το ΚΥΠΕ, ο κ. Χασάν υπενθύμισε ότι το η Παλαιστινιακή Αρχή δεν έχει δικαίωμα ψήφου.

Ο Παλαιστίνιος διπλωμάτης είπε ότι η Κύπρος και Παλαιστίνη διατηρούν στενές σχέσεις και αναφέρθηκε στις πρόσφατες επισκέψεις Παλαιστινίων αξιωματούχων στο νησί. “Επίσης, έχουμε μακρόχρονες ιστορικές σχέσεις”, παρατήρησε.

Σημειώνοντας ότι ο Παλαιστίνιος αντιπρόσωπος, Δρ. Ριγιάντ Μανσούρ έχει “εξαίρετες σχέσεις” με τον Πρέσβη Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο κ. Χασάν είπε ότι “δεν έχουμε κανένα όφελος ή λόγο να πούμε σε οποιονδήποτε να ψηφίσει εναντίον της Κύπρου. Δεν είναι προς το συμφέρον μας. Και πιστεύω ότι οι πηγές αυτής της πληροφορίας θέλουν να βλάψουν τις διμερείς μας σχέσεις και γνωρίζουμε πάντοτε ποιοι είναι πίσω από αυτές τις πληροφορίες και δυστυχώς είναι το Ισραήλ”.

Όπως είπε, πολλές αραβικές χώρες υποστήριξαν την υποψηφιότητα Μαυρογιάννη και ότι η κυπριακή πλευρά διεξήγαγε μια έντιμη εκστρατεία. “Οι 90 ψήφοι αποδεικνύουν ότι η Κύπρος έχει πολλούς φίλους και η εκστρατεία ήταν επιτυχής”, κατέληξε ο Παλαιστίνιος διπλωμάτης.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: