Ναυάγιο σκάφους με 700 μετανάστες νότια της Κρήτης – Διασώθηκαν 302, φόβοι για εκατόμβη




Τουλάχιστον 700 άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος που ναυάγησε ανοικτά της Κρήτης σήμερα, ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

«Περισσότερα από 250 άνθρωποι διασώθηκαν ανοικτά της Κρήτης μετά το ναυάγιο του πλοίου που είχε αποπλεύσει από τη Αφρική με τουλάχιστον 700 πρόσφυγες και μετανάστες», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε στην έδρα του Οργανισμού στη Γενεύη.

Από τις ελληνικές αρχές ανακοινώθηκε ότι έχουν διασωθεί 302 άνθρωποι και έχουν περισυλλεγεί τρεις νεκροί ότι οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται.

Στο σημείο που σημειώθηκε το ναυάγιο, βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή 75 ναυτικά μίλια νότια των Καλών Λιμένων στην Κρήτη. Οι ναυαγοί περισυνελέγησαν από παραπλέοντα πλοία και πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, ενώ οι έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων συνεχίζονται.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί πόσα άτομα επέβαιναν στο ξύλινο σκάφος και αν υπήρχαν άλλα άτομα στα αμπάρια ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό από πού είχε ξεκινήσει και ποιος ήταν ο προορισμός του.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν τέσσερα παραπλέοντα πλοία, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, αεροσκάφος του Λιμενικού και ελικόπτερο Σούπερ Πούμα.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, ενώ ο αρχηγός του Λιμενικού αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης εποπτεύει την όλη επιχείρηση.

Πάρης Τσιριγώτης, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: