Ικανοποίηση, τι άλλο, Ακιντζί για τις εξελίξεις στις σχέσεις Τουρκίας, Ισραήλ, Ρωσίας




Ικανοποίηση εκφράζει με γραπτή του δήλωση ο Μουσταφά Ακιντζί για την είδηση περί ομαλοποίησης των σχέσεων Τουρκίας – Ισραήλ και την έναρξη παρόμοιας διαδικασίας της Τουρκίας με τη Ρωσία.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κατοχικός ηγέτης πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που επιτευχθεί η λύση του Κυπριακού, το πιο ρεαλιστικό έργο προς όφελος όλων είναι το φυσικό αέριο Ισραήλ και Κύπρου, μαζί, να μεταφερθεί με αγωγούς στην Τουρκία και από κει στην Ευρώπη.

Οι εξελίξεις στις σχέσεις Τουρκίας με Ισραήλ και Ρωσία, σημείωσε, δεν είναι σημαντικά βήματα μόνο για τις διμερείς σχέσεις μεταξύ αυτών των χωρών αλλά ταυτόχρονα σημαντικά βήματα και προς την επίτευξη της σταθερότητας στην περιοχή μας που αλληλοσπαράσεται από μεγάλα προβλήματα.

Η ομαλοποίηση των σχέσεων Τουρκίας – Ισραήλ, πρόσθεσε, όπως έχει επισημανθεί από καιρό, θα φέρει στο προσκήνιο τις προοπτικές νέων συνεργασιών στο θέμα του φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο.

“Σε περίπτωση που επιτύχουμε να λύσουμε το Κυπριακό, το φυσικό αέριο του Ισραήλ και της Κύπρου, ενοποιημένο, μπορεί να διοχετευτεί με αγωγούς στην Τουρκία και από εκεί στην Ευρώπη και θα είναι το πιο ρεαλιστικό έργο προς όφελος όλων των πλευρών”. Καταβάλλοντας προσπάθεια για μια λύση ομοσπονδιακή όπου οι “δύο λαοί” θα ζουν με ισότητα, ελευθερία και ασφάλεια, ο Μουσταφά Ακιντζί καταλήγει στη δήλωσή του λέγοντας ότι θέλει να υπογραμμίσει πως δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η λύση του Κυπριακού θα συμβάλλει στη σταθερότητα της περιοχής.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: