Στο Ηράκλειο χόρεψαν …πεντοζάλη τον Κατρούγκαλο: Ακυρώθηκε η ομιλία του




Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη για το Σάββατο 11 Ιουνίου ομιλία του Γιώργου Κατρούγκαλου στο Ηράκλειο με θέμα οι ” Τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις”.

Aγανακτισμένοι πολίτες, αγρότες αλλά και αντιεξουσιαστές ακόμα και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, απέκλεισαν σήμερα το απόγευμα στο Ηράκλειο της Κρήτης, το δημοτικό κτήριο Ανδρόγεω όπου στην αίθουσα “ Μανώλης Καρέλης “, θα πραγματοποιούταν εκδήλωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για τις πολιτικές εξελίξεις με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιώργο Κατρούγκαλο.

Δημιουργήθηκαν στιγμές ένστασεις, προστιβές αλλά και αντεκλήσεις με αποτέλεσμα το ήδη άσχημο κλίμα να οδηγήσει την ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ να αναβάλλει την προγραμματισμένη ομιλία υπό το φόβο να πάρει άσχημη τροπή και φοβούμενοι για την ασφάλεια του ίδιου του Υπουργού.
Προκλήθηκε και ένταση μεταξύ των συγκεντρωμένων αγροτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ η οποία δεν πήρε έκταση, αλλά ένταση ικανή ώστε να οδηγήσει την ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο στην αναβολή της εκδήλωσης.

Οι συγκεντρωμένοι δεν εμπόδισαν την προσέλευση του κόσμου και περίμεναν την άφιξη του Υπουργού για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική.

Η άφιξη του κ. Κατρούγκαλου δεν έγινε ποτέ καθώς οι διοργανωτές της εκδήλωσης αποφάσισαν τη ματαίωσή της ώστε να αποφευχθεί η ήδη υπάρχουσα ένταση και ενδεχόμενα επεισόδια.

Για πρώτη φορά στα χρονικά αλλά και για πρώτη φορά από την ψήφιση του μνημονίου από τον ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε αναβολή ομιλίας Υπουργού της κυβέρνησης εξαιτίας διαδηλώσεων και αντιδράσεων του κόσμου.

Η ένταση και το τεταμένο κλίμα υπήρχε από το πρωί, καθώς κατά τη περιοδεία Κατρούγκαλου και κατά τη διάρκεια των επαφών του με φορείς του Ηρακλείου, οι πολίτες της πόλης γιούχαραν τον Υπουργό, αποκαλώντας τον ανεπιθύμητο ενώ ακουγόταν συνθήματα “ πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδώ “.

Φωτογραφία www.neakriti.gr
Φωτογραφία www.neakriti.gr

Αρκετός κόσμος έδειχνε την αγανάκτησή του λέγοντας πως έπεσε θύμα κοροϊδίας καθώς ο πρωθυπουργός της χώρας και βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δεν έχει εμφανισθεί στην εκλογική του περιφέρεια από τις εκλογές και μετά.

Η ένταση συνεχίστηκε και το απόγευμα στο αποκλεισμένο από τους αγανακτισμένους πολίτες και φορείς δημοτικό κτήριο με την ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ να αναβάλει την εκδήλωση κάνοντας λόγο για πρακτικές φίμωσης.

Σημειώνουμε δε πως ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και οι συνδικαλιστές αρνήθηκαν να δώσουν το χέρι στον Υπουργό κατά τη διάρκεια της πρωινής περιοδείας και σε συναντήσεις με φορείς, αλλά αντιθέτως τον στόλιζαν με συνθήματα και χαρακτηρισμούς.

Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτης Βαρδάκης, πρώην Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, έχοντας δηλώσει πως μνημονιακοί βουλευτές είναι ανεπιθύμητοι στο Ε.Κ.Η κατά τη δική του προεδρία, που ως βουλευτής όμως ψηφίζει μνημόνια, κάλεσε δε τους δημότες, πολίτες και φορείς -κατά τη διάρκεια σύνδεσης με το ΚΡΗΤΗ ΤV- σε διάλογο, να καθίσουν μαζί στο τραπέζι και να βρουν λύσεις στα προβλήματα που προέκυψαν.

Προφανώς ξέχασε ο βουλευτής Βαρδάκης πως ψήφισε μνημόνιο πολυνομοσχέδιο και ασφαλιστικό, όπως του θύμισαν οι πολίτες του Ηρακλείου αλλά και πως το μνημόνιο δεν το έσκισε ο βουλευτής Ηρακλείου και Πρωθυπουργός με ένα νόμο και ένα άρθρο.

Τον Υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο, συνόδευαν στην περιοδεία πέρα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γραμματέας του Συριζα στο Ηράκλειο κ. Παυλιδάκης και οι βουλευτές Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, όπου οι αγρότες του Ηρακλείου είχαν προηγούμενα μαζί του καθώς τους είχε αποκαλέσει ο συγκεκριμένος βουλευτής, εξαιτίας των αγροτικών κινητοποιήσεων ως αποβράσματα της κοινωνίας.
Μη εμφανισμένος στη συνοδεία και στα γεγονότα ο εξαφανισμένος βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Μάλιστα οι κάτοικοι του Ηρακλείου υποδέχθηκαν με πανό τον Γιώργο Κατρούγκαλο με το σύνθημα “ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ”.
Αμέσως μετά τα επεισόδια αλλά και για να χαλαρώσουν την ήδη τεταμένη κατάσταση τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν ακόμα μια φορά την κοινή γνώμη καθώς πραγματοποίησαν κλειστή κομματική συγκέντρωση διασκέδαση με ποτά, σε γνωστό μπαρ- “σκυλάδικο “ ως γνωστό στα στέκια της πόλης του Ηρακλείου, το οποίο περιλαμβάνει και ζωντανή ορχήστρα Λαϊκού Ρεπερτορίου με καλές λαϊκές φωνές και δυνατές αιθέριες παρουσίες.

Προφανώς δεν έχουν καταλάβει την κατάσταση την οποία η χώρα βιώνει αλλά ούτε και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη πόλη του Ηρακλείου με tην ακύρωση της εκδήλωσης.

Το πρόγραμμα του Γιώργου Κατρούγκαλου συνεχίζεται στον Νομό Λασιθίου και στον Άγιο Νικόλαο με άγνωστες προς το παρόν τις συνέπειες…

Φωτογραφία www.neakriti.gr
Φωτογραφία www.neakriti.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: