Εκκένωση εμπορικού κέντρου στις Βρυξέλλες και σύλληψη υπόπτου για μπισκότα και αλάτι!




Μπισκότα και αλάτι περιείχε η ψεύτικη ζώνη εκρηκτικών υλών που φορούσε ο ύποπτος που συνελήφθη στο εμπορικό κέντρο των Βρυξελλών, σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας.

O ύποπτος, ηλικίας 26 ετών, ο οποίος συνελήφθη σήμερα το πρωί έπειτα από απειλή βόμβας στο εμπορικό κέντρο City2 σε κεντρικό σημείο της πόλης, είχε καλέσει ο ίδιος την αστυνομία και σύμφωνα με την εισαγγελία Βρυξελλών υποφέρει από ψυχολογικά προβλήματα. Πρόσφατα είχε καλέσει ο ίδιος την αστυνομία λέγοντας ότι κάποιοι τον αναγκάζουν να ενταχθεί στο ισλαμικό Κράτος στη Συρία. Οι βελγικές Αρχές εξετάζουν κατά πόσον ο ύποπτος που συνελήφθη σχετίζεται ή όχι με τρομοκρατικές πράξεις.

Στην εκκένωση του εμπορικού κέντρου “City 2” στο κέντρο των Βρυξελλών είχαν προχωρήσει νωρίτερα οι βελγικές αρχές ύστερα από ύποπτες κινήσεις ενός ατόμου που φαινόταν να φέρει μια “ζώνη με εκρηκτικά”, σύμφωνα με πολλούς αυτόπτες μάρτυρες.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ότι συνέλαβε έναν ύποπτο, δεν προχώρησε όμως σε κανένα σχόλιο για τον αν οι μαρτυρίες για τη ζώνη ήταν πραγματικές. Στο σημείο, ωστόσο, για προληπτικούς λόγους έσπευσε μονάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών.

Το περιστατικό ήρθε δύο ημέρες μετά την προσαγωγή 12 ατόμων για σχεδιαζόμενες επιθέσεις και την τελική σύλληψη τριών, μεταξύ των οποίων και δύο συγγενείς των αδερφών Μπακράουι. Αυτή την ώρα διεξάγεται σύσκεψη “εθνικής ασφαλείας”, υπό τον Πρωθυπουργό του Βελγίου.

Μία ψεύτικη ζώνη εκρηκτικών βρέθηκε σε ύποπτο έπειτα από τον συναγερμό για βόμβα νωρίς σήμερα το πρωί κοντά σε εμπορικό κέντρο στην καρδιά των Βρυξελλών, ανακοίνωσε η εισαγγελία. «Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί εκρηκτικά», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Αθανάσιος Αθανασίου, ΚΥΠΕ, Βρυξέλλες, Βέλγιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: