Πρόοδο αλλά και ελλείψεις ως προς την φύλαξη των ελληνικών συνόρων, βλέπει η Κομισιόν




Η Κομισιόν βλέπει πρόοδο, αλλά και ελλείψεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν ώς προς την φύλαξη των ελληνικών συνόρων, μετέδωσε το ΚΥΠΕ από τις Βρυξέλλες.

Ερωτηθείσα κατά πόσον η Ελλάδα χειρίζεται πλέον σωστά τα εξωτερικά της σύνορα, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επiτροπής Mina Andreeva κατά την σημερινή ενημέρωση των συντακτών στις Βρυξέλλες – δήλωσε πως:

«Όπως θα θυμάστε και από την έκθεση προόδου της Ελλάδας σε ό,τι αφορά την διαχείριση των εξωτερικών της συνόρων, εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες ελλείψεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν και χρειάζεται να αναληφθούν συγκεκριμένες δράσεις. Αυτή ακριβώς είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για να γίνει κάτι τέτοιο ώστε να καταστεί δυνατή η προοδευτική κατάργηση των συνοριακών ελέγχων μέχρι τον Νοέμβριο».

Η Κομισιόν την Τετάρτη θα συζητήσει κατά τη συνεδρίαση του κολεγίου και για την εφαρμογή των αποφάσεων για την αποκατάσταση της κανονικότητας στη ζώνη Σένγκεν, αλλά και θα διαβουλευθεί σε σχέση με την επικείμενη πρόταση για την αναθεώρηση της συνθήκης του Δουβλίνου.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: