Παρελθόν η ΕΦ σε περίπτωση λύσης; Για μικτό επαγγελματικό στρατό μιλά ο Φωκαίδης




Επαγγελματικός μικτός ομοσπονδιακός στρατός θα δημιουργηθεί σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού, τονίζει ο υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαΐδης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Φιλελεύθερος” ο κ. Φωκαΐδης εύχεται να υπάρξουν εξελίξεις που να οδηγήσουν σε αποδεκτή λύση, σημειώνοντας παράλληλα ότι το Υπουργείο Άμυνας θα είναι έτοιμο να προσαρμοστεί σε μια τέτοια εξέλιξη.

Σύμφωνα με τον υπουργό, θα δημιουργηθεί ένας στρατός χωρίς θητεία, ο οποίος θα αποτελείται μόνο από επαγγελματικά στελέχη και θα επιτρέπει στην Κύπρο να προστατεύει τον εαυτό της και τα συμφέροντά της, ανταποκρινόμενος παράλληλα στις σύγχρονες απειλές.

Ο υπουργός απάντησε και για τις φήμες αναφορικά με το μέλλον των στελεχών σε περίπτωση λύσης, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι κανένας δεν πρόκειται να χάσει τη δουλειά του.

Ο κ. Φωκαΐδης αναφέρθηκε και στο θέμα της μη ψήφισης των κανονισμών για προαγωγές και αφυπηρετήσεις από τη Βουλή. Εξέφρασε την ελπίδα ότι η νέα Βουλή θα ψηφίσει τους κανονισμούς χωρίς άλλη καθυστέρηση, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τον εκσυγχρονισμό της Εθνικής Φρουράς.

Ερωτηθείς για τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη από την Ελεγκτική Υπηρεσία και την Αστυνομία για εξοπλιστικά συστήματα που απέκτησε η Εθνική Φρουρά, ανέφερε ότι έχει αποσπαστεί στην Ελεγκτική Υπηρεσία αξιωματικός ο οποίος βοηθά στη διερεύνηση των υποθέσεων.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: