Αξιωματούχοι της EgyptAir εκτιμούν ότι το αεροπλάνο έχει πιθανόν συντριβεί στη θάλασσα




ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ Περίπου δύο λεπτά αφότου εισήλθε στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο, χάθηκε το στίγμα του πολιτικού αεροσκάφους της Egyptair. Εκείνη την ώρα βρισκόταν 7 μίλια νοτιοανατολικά της θέσης Κούμπι στην ανατολική Κρήτη, όπως δήλωσε ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Κωνσταντίνος Λιντζεράκος.

Η ώρα ήταν 03:29 τα ξημερώματα. Στις 03:26 ώρα Ελλάδος, ήταν η τελευταία επικοινωνία του ελληνικού πύργου ελέγχου με τον πιλότο, ο οποίος ωστόσο δεν απάντησε. Αμέσως οι ελληνικές Αρχές κινητοποίησαν τις δυνάμεις έρευνας και διάσωσης, ενώ επικοινώνησαν και με την αιγυπτιακή πλευρά, η οποία ωστόσο αγνοούσε τα δεδομένα για το αεροσκάφος.

Όπως είπε ο κ. Λιντζεράκος στην επικοινωνία που είχε ο Πύργος Ελέγχου του FIR Αθηνών με τον πιλότο στις 02:55 τα ξημερώματα, ενώ βρισκόταν πάνω από τη νήσο Κέα, εκείνος δεν ανέφερε κανένα πρόβλημα. Μάλιστα τήρησε όλες τις συντεταγμένες που του δόθηκαν μέχρι να βγει από τον εναέριο ελληνικό χώρο.

Το αεροσκάφος την ώρα της εξαφάνισής του βρισκόταν στα 37 χιλιάδες πόδια και η ταχύτητά του ήταν 519 κόμβοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, πλοίαρχος εμπορικού πλοίου φέρεται να είδε μία λάμψη στον ουρανό περίπου 130 μίλια νοτιοδυτικά της Καρπάθου.

Το αεροσκάφος Α320 που έχει εξαφανιστεί από το ραντάρ, με 56 επιβάτες και 10μελές πλήρωμα έχει πιθανόν συντριβεί στη θάλασσα, αναφέρουν, την ίδια ώρα αξιωματούχοι της αεροπορικής εταιρίας EgyptAir, αλλά και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στην Αίγυπτο.

Δημοσιεύματα στο Κάιρο, αναφέρουν ότι της εξαφάνισης του αεροσκάφους δεν προηγήθηκε κλήση έκτακτης ανάγκης από το πλήρωμα.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ επικοινώνησε με τον αιγύπτιο ομόλογό του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και δεσμεύθηκαν ότι θα συνεργασθούν στενά για την εξακρίβωση των συνθηκών εξαφάνισης του αεροσκάφους της Egyptair.

Κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλεισθεί, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς.

Το υπουργείο Αεροπορίας της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι 30 Αιγύπτιοι, 15 Γάλλοι, 1 Βρετανός περιλαμβάνονται μεταξύ των επιβατών του αεροσκάφους της Egyptair.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters  Κάιρο, Egypt

“Le Figaro”: Το αεροσκάφος έχασε επαφή με τα ραντάρ 40 λεπτά αφού πέρασε πάνω από Αθήνα

ΕΞΑΛΛΟΥ: Τα γαλλικά ΜΜΕ αναφέρονται στην εξαφάνιση του αιγυπτιακού αεροσκάφους που απογειώθηκε από το Παρίσι με προορισμό το Κάιρο, επιεβαιώνοντας την πληροφορία ότι το αεροσκάφος μετέφερε 59 επιβάτες και 10μελές πλήρωμα.

Η πτήση των αιγυπτιακών αερογραμμών MS804 απογειώθηκε από το Παρίσι στις 23:09 χθες το βράδυ, ενώ έχασε την επαφή με τα ραντάρ περίπου 40 λεπτά μετά την πτήση της, πάνω από την Αθήνα, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα “Le Figaro,” που επικαλείται πηγή των αιγυπτιακών αερογραμμών.

Σε ανάρτησή της, στο Twitter, η EgyptAir ανέφερε ότι πρόκειται για αεροσκάφος Α320 που εξαφανίστηκε εντός του αιγυπτιακού ενάεριου χώρου.

Εξάλλου, σύμφωνα με αξιωματούχο των αιγυπτιακών αερογραμμών το αεροσκάφος της EgyptAir βρίσκονταν 16 χιλιόμετρα εντός του εθνικού εναέριου χώρου της Αιγύπτου, όταν το στίγμα του εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 2:45 τα ξημερώματα τοπική ώρα.

— “Το αεροσκάφος δεν προσγειώθηκε. Αυτό μπορούμε να πούμε για την ώρα,” δήλωσε αξιωματούχος του αεροδρομίου στο Παρίσι, για το αιγυπτιακό πολιτικό αεροσκάφος Α320, της EgyptAir με 59 επιβάτες και 10μελές πλήρωμα, που εξαφανίστηκε εντός του αιγυπτιακού εναέριου χώρου, ενώ πετούσε πάνω από τη Μεσόγειο.

Η πορεία του αεροπλάνου των Αιγυπτιακών Αερογραμμών
Η πορεία του αεροπλάνου των Αιγυπτιακών Αερογραμμών

Σύμφωνα με το Reuters, σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για εντοπισμό αεροσκάφους Airbus 320 της EgyptAir, το οποίο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ ενώ εκτελούσε την πτήση από το Παρίσι στο Κάιρο.

Σε νεότερη ανακοίνωση η εταιρεία αναφέρει ότι στο αεροσκάφος επιβαίνουν 66 άτομα, επιβάτες και πλήρωμα, και ότι η πτήση MS804 αναχώρησε από το Παρίσι στις 11:09 το βράδυ τοπική ώρα. Έχασε επαφή με τα ραντάρ γύρω στις 2:45 το πρωί ώρα Καϊρου και ενώ βρισκόταν στον εναέριο χώρο της Αιγύπτου σε ύψος 37,000 ποδών.

Στην περιοχή έσπευσαν σωστικά συνεργεία και ομάδες διάσωσης και έρευνας του στρατού που κτενίζουν την περιοχή. Μεταξύ των επιβατών ήταν και δύο άνδρες ασφαλείας καθώς και τρία παιδιά.

Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Ahmed Abdel δήλωσε ότι σε διάστημα μιας ώρας θα είναι σε θέση τα σωστικά συνεργεία να αναφέρουν κάποιες πρώτες πληροφορίες.

Το αεροσκάφος που αναχώρησε από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle στο Παρίσι έπρεπε να είχε αφιχθεί στο Κάιρο στις 3.05 τα ξημερώματα τοπική ώρα.

Η Ελλάδα συμμετέχει στις έρευνες εντοπισμού του αιγυπτιακού αεροσκάφους, που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ τα ξημερώματα

Στο πλαίσιο επιχείρησης έρευνας-διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή, 130 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά Καρπάθου, στην οποία αναφέρθηκε απώλεια ίχνους του αεροσκάφους αιγυπτιακών αερογραμμών MS 804 που εκτελούσε την πτήση Παρίσι-Κάιρο, από πλευράς ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν διατεθεί τα ακόλουθα μέσα:

-Στην περιοχή επιχειρούν ήδη ένα αεροσκάφος C-130 και το αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεως EMB-145 H. Επίσης, ένα C-130 βορείως της Κρήτης κινείται προς την περιοχή του συμβάντος.

-Η Φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς βρίσκεται εν πλω κινούμενη προς τον χώρο του συμβάντος.

-Έχει μετασταθμεύσει ένα ελικόπτερο (1 Super Puma) και κινείται για μεταστάθμευση ακόμη ένα (1 S-70) στην Κάρπαθο σε ετοιμότητα.

http://mignatiou.com/2016/05/chathike-aeroplano-tis-egyptair-pou-ektelouse-tin-ptisi-apo-to-parisi-sto-kairo/

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Xinhua Παρίσι, France

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: