Να μην ενοχλεί τον προβοκάτορα Άϊντα προειδοποιεί ο Μπαν κι Μουν τον Αναστασιάδη




Την είδηση του τηλεφωνήματος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν κι Μουν στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, την γνωρίζετε ήδη, οπότε απομένει η ανάλυση των γεγονότων και των εξελίξεων από εδώ και πέρα.

Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ: http://mignatiou.com/2016/05/ikanopiisi-anastasiadi-meta-apo-tilefoniki-sinomilia-me-g-g-oie-gia-konstantinoupoli/

Ο Πρόεδρος της Κύπρου δέχθηκε τις διευκρινήσεις του κ. Μπαν κι Μουν, όπως δήλωσε και ο ίδιος, αλλά αυτό που δεν είπε είναι ότι ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, με τη δήλωσή του, προσφέρει ισχυρότατη υποστήριξη στον άνθρωπο -και εννοώ τον κ. Έσπεν Μπαρθ Άϊντα- που έκανε την προβοκάτσια εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αυτό που κρατά ο ανεξάρτητος παρατηρητής είναι ότι ο Μπαν κι Μουν είπε τα αυτονόητα. Είναι δυνατόν να έλεγε ότι δεν αναγνωρίζει την Κύπρο, αφού είναι μέλος των Ηνωμένων Εθνών. Θα έφτυνε τον Διεθνή Οργανισμό του οποίου ηγείται.

Στην ουσία, λοιπόν, ο Μπαν κι Μουν λέει στον κ. Αναστασιάδη να μην τολμήσει να πειράξει τον εκπρόσωπό του, διότι απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του ίδιου, του Συμβουλίου Ασφαλείας, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Διεθνούς Κοινότητας. Αν είναι δυνατόν… Ο άνθρωπος που έστησε όλη αυτή την προβοκάτσια είναι αποδεκτός από τους …πάντες και ο κ. Αναστασιάδης είναι υποχρεωμένος να συνομιλεί μαζί του και να μην τον ενοχλεί. Είναι μία μεγάλη διπλωματική ήττα της Λευκωσίας και πιστεύω ότι θα επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις. Η επιστροφή του κ. Αναστασιάδη στις συνομιλίες, με έωλες διευκρινήσεις από τον κ. Μπαν κι Μουν είναι αρνητική εξέλιξη. Επρεπε να αρνηθεί διότι ο ΟΗΕ σε συνεργασία με τους Τούρκους τον ΠΡΟΣΒΑΛΕ.

Η δήλωση του γενικού γραμματέα  μιλά από μόνη της και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πριν “συνθηκολογήσει” έπρεπε να ξεκαθαρίσει πολλά πράγματα και έπρεπε να διευθετήσει και το θέμα του καθεστώτος του κατοχικού ηγέτη, τον οποίο ο ίδιος αναβάθμισε και τον έκανε ισότιμό του. Αρα, έχει και η Λευκωσία μεγάλη ευθύνη –για να μην πω την μεγαλύτερη ευθύνη– διότι συναίνεσε και σε μερικές περιπτώσεις βοήθησε για να γίνει δεκτός ο κατοχικός ηγέτης Ακιντζί από ξένες κυβερνήσεις.

Αυτό εκμεταλλεύθηκε ο Αιντα και οι Βρετανοί. Ότι ο κ. Αναστασιάδης έκανε ισότιμό του τον κατοχικό ηγέτη.

Κρατώ τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ο οποίος είπε τα εξής: Ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είναι έτοιμος για συνέχιση και εντατικοποίηση του διαλόγου, «νοουμένου ότι θα υπάρξει αλληλοσεβασμός μεταξύ των συνομιλητών, αλλά και νοουμένου ότι δεν θα υπάρξουν ανάλογα φαινόμενα από τον οιονδήποτε εμπλέκεται στη διαδικασία που το μόνο που θα πετύχαινε είναι την υπόσκαψη της εν εξελίξει προσπάθειας».

Μιχάλης Ιγνατίου

ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ: http://mignatiou.com/2016/05/vgazi-foties-o-anastasiadis-arnithike-na-parasti-sto-dipno-erntogan-logo-akintzi/

http://mignatiou.com/2016/05/tha-sinantitho-me-anastasiadi-otan-tha-ime-etimos-diloni-o-ainta-pou-ide-akintzi/

http://mignatiou.com/2016/05/sto-stochastro-tis-lefkosias-o-ainta-o-anastasiadis-enimerose-ton-bainten/

http://mignatiou.com/2016/05/sinechizi-ta-ixis-afixis-o-oie-mi-programmatismeni-i-sinantisi-ban-ki-moun-me-akintzi/

http://mignatiou.com/2016/05/dikeologies-apo-ton-oie-den-itan-diki-mas-ekdilosi-to-dipno-alla-tis-tourkias/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: