Μια “μεγαλειώδης” παράσταση από τον θίασο του “Μεγάλου Σουλτάνου”: Θα τον ζήλευαν δικτάτορες




Μια μεγαλειώδης επικοινωνιακή παράσταση, που θα ζήλευαν δικτάτορες αντίστοιχου κύρους ανά τον κόσμο, έστησε ο “Μεγάλος Σουλτάνος” της Τουρκίας με αφορμή τα εγκαίνια του Ισλαμικού Κέντρου και Τεμένους, το περασμένο Σάββατο στο Μέριλαντ.

Η “γιορτή” είχε στηθεί προσεκτικά και με κάθε λεπτομέρεια, όχι για την ανάδειξη του έργου που στοίχισε 110 εκατομμύρια στους Τούρκους φορολογούμενους, αλλά για την προβολή του Μεγάλου Σουλτάνου ώς ηγέτη και προστάτη των απανταχού μουσουλμάνων. ‘Ηταν μία πολυέξοδη φιέστα ενός ανθρώπου και ηγέτη που παρουσιάζει ψυχασθενικές διαταραχές και είναι επικίνδυνος για τη χωρα του και τους γειτονες της.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία www.mignatiou.com
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία www.mignatiou.com

 

Τεράστια πανό με την φωτογραφία του Σουλτάνου Ερντογάν είχαν στηθεί στους δρόμους περιμετρικά του Ισλαμικού Κέντρου για να τον καλωσορίσουν. Εκατοντάδες άνθρωποι έφτασαν στον προαύλιο χώρο του Τεμένους, ένας θεός ξέρει από που αφού οι περισσότεροι δεν μιλούσαν καν αγγλικά, και στήθηκαν εκεί επί ώρες κρατώντας τεράστιες τουρκικές σημαίες, περιμένοντας να ακούσουν την ομιλία του “Μεγάλου Ηγέτη”. Βιντεοθόνες, προβολείς και ένα ηχητικό σύστημα που θα ζήλευε και η Μαντόνα ήταν πανέτοιμα, ώρες πριν, για να δημιουργήσουν το πανηγυρικό κλίμα που αρμόζει σε ένα θίασο σαν αυτόν του Μεγάλου Σουλτάνου.

Καθώς πλησίαζε η ώρα να κάνει την εμφάνιση του ο Μεγάλος Ηγέτης και άρχισαν να φτάνουν οι επίσημοι προσκεκλημένοι, άτομα από το περιβάλλον του Τουρκού Προέδρου μοίρασαν στο πλήθος πανό που έγραφαν διάφορα συνθήματα όπως “Ερντογάν σε αγαπάμε”, “Σε ευχαριστούμε για ότι έχεις κάνει για τους Σύρους πρόσφυγες” και διάφορα άλλα χαριτωμένα. Τα συνθήματα ήταν γραμμένα στα τουρκικά και στα αραβικά.

Φωτογραφία www.mignatiou.com
Φωτογραφία www.mignatiou.com

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μουσικές και τραγούδια, έγινε μια μικρή εισαγωγική ομιλία από τον Υπουργό Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας και στην συνέχεια η κοπέλα που έκανε τον συντονισμό της εκδήλωσης προχώρησε στην εξής ανακοίνωση:

“Και τώρα κυρίες και κύριοι το αποκορύφωμα της σημερινής ημέρας, η αυτού εξοχότητα ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ριζέπ Ταγίπ Ερντογάάάν”. Στο άκουσμα το ονόματος του Μεγάλου Σουλτάνου το πλήθος άρχισε να παραληρεί. Διάφορα άτομα που βρίσκονταν μέσα στο πλήθος έδιναν το σύνθημα και ο κόσμος επαναλάμβανε ρυθμικά είτε το όνομα του Μεγάλου Ηγέτη είτε διάφορα άλλα κολακευτικά.

Το όλο θέαμα, φυσικά, μεταδιδόταν ζωντανά στην Τουρκία (και ενδεχομένως σε κάποιες αραβικές χώρες) μέσα από μια υπερπαραγωγή που είχε στηθεί για το σκοπό αυτό.

Ο Μεγάλος Σουλτάνος κατά την ομιλία του προσπάθησε να ενισχύσει το προφίλ του ως ηγέτης και προστάτης των απανταχού μουσουλμάνων τονίζοντας το γεγονός ότι  η ισλαμοφοβία στις ΗΠΑ έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, ενώ τόνισε επίσης ότι είναι έκπληκτος από την ρητορική εναντίον των μουσουλμάνων που έχουν υιοθετήσει ορισμένοι από τους υποψήφιους για την προεδρία των ΗΠΑ. Βέβαια δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας που διεξάγει η χώρα του! και φυσικά επιχείρησε για άλλη μια φορά να βάλει στο ίδιο τσουβάλι τους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους με τους Κούρδους αντάρτες που τους πολεμούν, ενώ έκανε λόγο και για αρμένιους τρομοκράτες!

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία www.mignatiou.com
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία www.mignatiou.com

 

Μετά το τέλος της πανυγηρικής ομιλίας του ο Μεγάλος Σουλτάνος ξέχασε αμέσως τα όσα είχε αναφέρει προηγουμένως για την μεγαλοκαρδία του και επανήλθε στο γνωστό αυταρχικό του πρόσωπο το οποίο φρόντισε να επιδείξει με το χειρότερο τρόπο στους κοινούς θνητούς που τον χειροκροτούσαν μέχρι εκείνη την ώρα. Ο “Μεγάλος Ηγέτης” διέταξε τους, γνωστούς για τους καλούς τους τρόπους, σωματοφύλακες του να αποκλείσουν όλες τις εισόδους του Τεμένους ώστε να μπορέσει ο ίδιος να προσευχηθεί μόνος του. Πριν όμως εισέλθει στο Τέμενος για να προσευχηθεί, ο Μεγάλος Σουλτάνος εξέδωσε φιρμάνι προς όλα τα κιόσκια που είχαν στηθεί για να προσφέρουν φαγητό στον κόσμο, να μην σερβίρουν κανέναν μέχρις ότου τελειώσει την προσευχή του και καθίσει και ο ίδιος να φάει!! Χαρακτηριστικό ήταν επίσης, στη συνέχεια της εκδήλωσης, ότι σε όποια αίθουσα εισερχόταν ο Μεγάλος Ηγέτης προηγούνταν η εντολή “Εγέρθητι!” (Ναι, σας θυμίζει κάτι;)

 

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία www.mignatiou.com
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία www.mignatiou.com

Μ’ αυτά και μ’ αυτά η εκδήλωση τελείωσε, ο κόσμος έφυγε και ο Μεγάλος Ηγέτης επέστρεψε στην πατρίδα του ικανοποιημένος από τη μεγαλειώδη επίσκεψη που πραγματοποίησε στις ΗΠΑ και τον ενθουσιασμό που τον υποδέχτηκαν τα πλήθη. Κάπως έτσι μετέδωσαν τα γεγονότα τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης (αν ήθελαν ας έκαναν και αλλιώς).

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: