Ερντογάν: “Η ΕΕ δεν μας κάνει χάρη με τη βίζα-Έχει ήδη συμφωνήσει για την απελευθέρωση”




«Η ΕΕ δεν μας κάνει χάρη με την απελευθέρωση της βίζας», δηλώνει, λάβρος, ο Ερντογάν, εκμεταλλευόμενος μια ευρωπαϊκή ηγεσία δραματικά κατώτερη των περιστάσεων, σε κάθε επίπεδο.

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ενεργεί ωσάν να κάνει χάρη στην Τουρκία ή να λέει ότι τη βοηθά. Αυτά τα είπα και στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου Τουσκ και στον πρόεδρο της Κομισιόν Γιούνκερ», βροντοφώναξε ο Ερντογάν.

«Η ημερομηνία απελευθέρωσης της βίζας μας έχει ανακοινωθεί από τότε που ήμουν πρωθυπουργός και είναι ο Οκτώβριος του 2016, άνευ όρων. Οι συμφωνίες έχουν υπογραφεί και θα τεθούν σε ισχύ τον Σεπτέμβριο. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί αυτό παρουσιάζεται ως δώρο στην Τουρκία που θα της δοθεί σε τέσσερις μήνες», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Βάσει της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό η Ένωση δέχτηκε τους τουρκικούς όρους, ένας εκ των οποίων ήταν και η απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες εντός της ζώνης Σένγκεν.

Ο Ερντογάν εξευτέλισε, κυριολεκτικά Ευρωπαίους αξιωματούχους. Τα πυρά του δέχτηκε ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, τα σχόλια του οποίο ο Ερντογάν χαρακτήρισε άχρηστα και φθηνά. «Όποτε έχω συναντηθεί με τον Σουλτς εκθειάζει την πολιτική μου. Γιατί δεν μου ασκεί κατά πρόσωπο κριτική; Θεωρώ την συμπεριφορά του ως στοιχείο της γερμανικής πολιτικής κατά της Τουρκίας.

»Οι Γιούνκερ και Τουσκ είναι καλοί μου φίλοι, αλλά τους ρωτώ: Λέτε ότι κάνετε χάρη στην Τουρκία; Λέτε ότι τη βοηθάτε;», είπε.

http://www.hurriyetdailynews.com/eu-not-doing-turkey-a-favor-with-visa-free-travel-erdogan-says.aspx?pageID=238&nID=98439&NewsCatID=338

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: